• bir televizyon cocugu, dizi hastasi, populer kultur bagimlisi olarak idda ediyorum ki bu proje baslangicta daha cok ergen kizlara hitap eden ziyadesiyle sabun kopugu bir is gibi gorunse de, bana gore su anda medya dunyasinda yapilmakta olan en yaratici calisma. zaten yavas yavas guardian dan abc news e kadar kendinden sozettirmeye, haberlere konu olmaya basladi bile. viktoryen bir romani alip kahramanlarina videobloglar yaptirmak, gercek zamanli twitter statusleri falan yazdirmak, pinterest inden facebookuna tum medya outletlerini basariyla kullanmak ve en onemlisi bunlari mantiksal tutarlilik icinde yapmak oyle her baba yigidin harci degil. bu deneysel projenin yaptiklari ve giderek artan popularitesi eminim ki bircok medya devinin de ilgisini cekmekte su anda. sinema/dizi dunyasinin yakin gelecekte nasil bir hal alacagini ongormek icin bile takip edilesi bir is.
  • giderek çöplüğe dönüşen internet ortamında rastlanabilecek en zeki ve yaratıcı işlerden biri.

    bir grup insan oturmuş ve yüzlerce yıllık bu klasiğe taze, özgün bir yorum getirmiş. harika yazılmış ve harika oynanmış bir çalışma. keyifle takipteyiz.
  • kitabı okuduğunuz takdirde izlerken hayli zevk alacağınız video serisi. sadece kitaba değil daha birçok yere de göndermeleri var. özellikle serinin yaratıcısı hank green'in yazar kardeşi john green'in kitaplarını okuyanlar, göndermeleri hemen anlıyor.*

    ayrıca neredeyse sona ulaşmış bir seridir. hüzünlendiriyor.
  • lizzie, darcy, jane, bing lee gibi karakterleri ve romanın olaylarını günümüze uyarlayan, bunu yaparken de çoğu karaktere sanal bir gerçeklik kazandıran ve 100. bölümüyle sona eren web dizi. ayrıca bu seriyi yapan yaratıcı ekibin bundan sonra yapacağı işi merak etme sebebi.
  • (bkz: emma approved)
  • hakikaten harika yazılmış, harika oynanmış, çok yaratıcı bir işti. bunu izlerken bir little women uyarlaması yapsalar nasıl olur diye düşünmüştüm, görünüşe göre "the march family letters" adıyla iki ay önce yapmaya başlamışlar da. henüz izlemedim ama niyeyse içimden bir ses lizzie bennet diaries kadar başarılı olmadığını söylüyor. https://www.youtube.com/user/pemberleydigital/

    o değil de pride and prejudice and zombies'i de sinemaya uyarlıyorlardı, o ne oldu acaba?
  • pride and prejudice seven herkesin izlemekten hoşlanacağını düşünüyorum. ben bayıldım!
    sempatik, zeki ve biraz önyargılı lizzie; güzel, hafif saf ve iyi niyetli, ama yeri gelince muzip olabilen jane cidden harika. aslında kitap ve film uyarlamalarında son derece gıcık olan lydia'yı bile "liii-diii-aaa" şeklinde bir sloganla hoş hale getirmiş olmaları da ilginç. kitaptaki "uyuz" mr collins, ağzı inanılmaz iyi laf yapan, zekası olmasa da diliyle dünyaları fetheden bugünün "trendy" tipi tamamen.

    özellikle sevdiğim kısmı ise, espriler. jane austen'ı bugüne getirmekte ciddi olarak başarılı bir seri. az önce 66. bölümü izledim de lizzie'nin suratını buruşturup "winter squash is coming!" deyişi müthişti.

    seyredin, pişman olmazsınız.
hesabın var mı? giriş yap