hesabın var mı? giriş yap

  • dünya bunların yüzü suyu hürmetine dönmüyor. dünya bunlar bu kadar mal oldukça biz bunları daha çok sömürürüz diye düşünen fırsatçılar tarafından yönetilmeye devam ediyor. hep de böyle olacak bu kafayla.

    sıçayım sizin aptal romantizminize.

  • maliye bakanı naci ağbal tarafından şu anda açıklanan zam.. pardon güncellemelerdir

    2018 yılı itibariyle;

    şans oyunu çekilişlerinden elde edilen gelirden alınan vergi yüzde 100,

    binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi yüzde 40,

    üçüncü dilimdeki gelirler için gelir vergisi yüzde 11,

    finans sektöründe kurumlar vergisi yüzde 10 oranında artıyor...

    bu zamları duyan vatandaş sigarasını yakmadan önce iyice düşünsün zira bundan sonra sigara kağıdından özel tüketim vergisi alınacakmış.

    su veren itfaiyenin hortumunu...

  • geiranger norveç’teki küçük turist kasabalarından biri. güzelliği unesco tarafından da fark edilmiş ki dünya mirasları listesine alınmış. buna ek olarak da lonely planet burasını iskandinavya’daki en güzel seyahat noktası olarak seçmiş.

    geiranger fiyordu; batı norveç kıyılarının en büyük fiyortlarındadır. bu fiyorda bir tepenin zirvesinden bakan geiranger’e, uzun bir vadinin ardından ulaşılır. yemyeşil bir doğa içerisinde inanılmaz manzaraları göreceğiniz bu küçük kasaba birçok gemi turunun vazgeçilmez duraklarındandır.

    1994 yılından beri her haziran ayında yapılan ‘’geiranger – from fjord to summit’’ etkinliği de buranın önemli özelliklerinden. bu etkinlik yarı maratonu ve bisiklet yarışını içeriyor. iki yarış da deniz seviyesinden başlayıp 1,497 metre yükseklikteki dalsnibba dağı zirvesinde son buluyor. bu dönemde dağda hala çok miktarda kar bulunduğundan dolayı bu etkinlik aynı zamanda ‘’from summer to winter’’ olarak da biliniyor.

    from summer to winter etkinliği haritası
    resim 1
    resim 2
    resim 3