2 entry daha
  • pek "amerikan" olmasina ragmen, gayet güzel bir film.

    clinton'un irak planinin bush'unkinden farkli olmadigini, ayni seyi takip ettigini duydugumda, "hepsi ayni bunlarin" demistim (anca anlayabilmisim demek, neyse bu ayri bir konu), ama al gore farkli cikti sanki, en azindan bu filmi izledikten sonra bende öyle bir izlenim birakti.

    konunun ciddiyetine ragmen, gayet komik anlari da var filmin (cünkü al gore komik bir adammis), giriste "i am al gore, i used to be the next president of the usa" gibi bir cümle kullaniyor ve böyle minik esprilerle dolu film.

    tabi asil konusu küresel isinmadir, önemlidir, insanin gözlerini aciyor bu film, "acilen bir seylerin degismesi gerek, yoksa gezegenimiz elden gidiyor" msj'lari veriyor bolca. ve bunu yaparken bir dolu güzel ve gercekci örnek kullaniyor al gore, bilgilendiriyor, acikliyor.

    bu entry'nin amaci ise bilgi vermek degil, sadece filmi izlemeye tesvik etmektir. verilmesi gereken bilgiler verilmis (deginmeden edemeyecegim, immanuel tolstoyevski beyin ellerine saglik derim) - herkes gidip izlesin, yaninda da götürebildigi kadar cok arkadas, aile, kim varsa götürsün.

    hepimiz ölecegiz, evet. ama bu bir sürü insanla paylastigimiz ve bizden sonra da "kullanilacak" olan alanlari ve maddeleri duyarsizca cöplük ve cöp haline getirmemiz gerektigini, böyle bir hakkimiz oldugunu göstermez. duyarlilik, evet, sanirim her sey burda bitiyor. lazim olmayan isiklari kapattim ben bile bak.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap