2583 entry daha
  • jordan gibi adamlar her spor dalında zaman zaman gelmiştir. ama sanırım basketbolda kendisine en yakın sayabileceğimiz kişi kobe bryanttır ve o bile jordan'dan çok uzaktadır. jordan'ı diğer basketbolculardan ayıran birkaç özelliği şu şekilde sayabiliriz:

    - hulk gibidir. karşısındaki rakip güçlendikçe jordan da kendisini aşar. ne kadar iyi savunulursa o kadar iyi saldırır.

    - kararlıdır. maçın son düdüğü çalana kadar asla rakibinin üstünlüğünü kabul etmez. son saniyeye kadar şapkadan tavşan çıkartmaya çalışır.

    - çok çalışkandır. ne kadar yıldız olduğunu tartışmamıza gerek yok. normalde yıldızlar antranmanlar konusunda çok motive değillerdir. ancak jordan, her zaman takımın en disiplinli ve en çok çalışan oyuncusu olmuştur.

    - takımı ateşler. bu özellik liderlikle paraleldir ama liderlikten farklıdır. bir lider saha içindeki stratejiye karar verebilir ya da kişileri görevlendirebilir fakat herkesi yukarıda tutmak ve oyuna odaklamak az sayıda kişinin yapabileceği bir şeydir. herkesin standart performansının üzerine çıkmasını sağlar.

    - sihirbazdır. gerçekten olmayan pozisyonları yaratır. o kadar atletiktir ve estetiktir ki sadece basketbol oynayarak karşı takımı düşürür. o kadar adam eksiltir ki sürekli bomboş kalan oyuncular yaratır. çoğu zaman karşısında oynayan oyuncuların içine bir korku tohumu atar. onun sahaya girmesi bile rakibin inancını kırar.

    elbette ki tek büyük oyuncu değildir. chamberlainlerden jameslere kadar uzanan çok büyük oyuncular vardı. curry şutorlükte tartışmasız bir numaradır, carter çok sayılı smaçörlerden birisidir. kevin garnett boyalı alanda bir harikadır. ama sahaya çıktığında hiç kimse rakibinin dizinin bağını jordan kadar çözemez. bundan 25 yıl sonra belki lebronlar curryler jason kiddler tim duncanların adları unutulacak; en azından sokakta sorduğunuzda hatırlanmayacak ama basketbolcu dendiğinde akla gelen ilk isim hep michael jordan olacak.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap