7 entry daha
  • alec guinness'in sekiz karakteri canlandırdığı film. genellikle whisky galore ve the man in the white suit gibi ealing komedilerinin listesinde yer alır, ancak onlardan çok farklı bir filmdir. tipik ealing komedisi de sayılmaz ayrıca: ötekiler daha sıcakken bu soğuk, ötekiler yalın, buysa karmakarışıktır; filme bütün tadını veren senaryonun sivri mizahı, oyuncuların ustalığı ve zarif, aksaksız yönetmenliktir. herşeyden önce film diğer ealing ürünlerinden daha karanlık bir noktadan yola çıkar.

    --- spoiler ---
    kendi hakkı olan ama annesinin yanlış bir evlilik yapması yüzünden elinden kaçırdığı dük ünvanını elde etmek için cinayetler işleyen küçük bir tuhafiyeciyi anlatmaktadır. tuhafiyeciyle asalet arasında engel oluşturan talihsiz d'ascoyn ailesinin sekiz ferdini, price'ın kadın ve erkek sekiz kurbanını canlandıran alec guinness harika bir oyun çıkarmış, daha doğrusu sekiz harika oyun çıkarmış.

    --- spoiler ---

    gerek aristokrasiyi alaya alışında gerekse edward dönemini canlandırışında duygusallık ve hüzne yer vermeyen olağanüstü kayıtsız tavırlı bir film.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap