104 entry daha
  • bu okulu tercih etmeyi düşünen ancak kıbrıs konusunda özellikle soru işaretleri olanlar, sizin için.

    1. kıbrıs çok pahalı

    cık. 1000 lira aylık ücrete, penthouse 100m2 terası olan bir evde kalıyorum 4 arkadaş ile. 4+1'ev, full eşyalı kişi başı sadece 250 lira! eşya alma derdin yok, evlerin çok büyük çoğunluğu eşyalı. pazardan yahut lemar (küçük bir avm)'dan yapılacak alışveriş ile yemeği evde yapmaya başlarsan eğer türkiye'den daha bile hesaplı hale geliyor. eğer bir de, araba alabilecek imkanın var ise taksilere kaptırmayacağın paralar da giderini azaltacak.

    2. küçük yer

    evet ve güzel olan tarafı bu. eğlence ve sosyal açıdan bakarsan mevzuya belki gazimağusa pek tatmin edici değil ama rahat kafa ile öğrencilik geçirmek istiyorsan, kimse bana karışmasın (yok ramazanmış, yok bilmemneymiş) hiç düşünme bile atla buraya gel. izmirli bir insan evladı olarak istanbul'da bile yaşayamayacağımı düşünerek geldim buraya ve artık türkiye'ye her gittiğimde o kalabalık ve keşmekeş beni acayip rahatsız ediyor.

    3. özel üniversite

    kısmen evet ancak öyle aman aman zengin kesim ile okumuyorsun. çok büyük çoğunluğu orta halli ailelerin çocukları. ayrıca okul burs dağıtıyor resmen bir ucundan kaparsın. hocalar genel itibari ile hem çok keyifli hem çok bilgili insanlar. elbette istisnalar mevcuttur ancak dersler açısından bir sıkıntı yaşaman çok zor.

    tüm bunların yanında kıbrıs insanı hakkında duyduklarının çoğunu unut. yok türkiye'den gelenleri sevmezlermiş yok bilmemneymiş. sen nasıl bir insansan onlar da sana karşı öyleler. o kadar mükemmel insanlar ile tanıştım ki şu ufacık memlekette saymakla bitiremem sana. dünyanın bir çok ülkesinden, bambaşka kültürlerden bir sürü arkadaşın olacak -ister istemez- ve bu kadar farklılığın ortasında insanların ne kadar rahat ve özgür olduklarına şaşıracaksın. ülkücüleri bile insanları rahatsız etmiyor öyle söyleyeyim sen anla! `:: )`

    ha hiç mi sorun yok elbette bazı sıkıntılar mevcut. su başta olmak üzere ama hiç bir sorunu da katlanılamayacak bir şey değil. bir sorun ve merak ettiğin bir şey varsa bir tık uzağındayım. tercih etmeyi düşünüyorsan da hiç merak etme, tek başına çık gel biz seni ercan'dan alacağız ve nerede kalacaksan oraya kadar götürüp 2-3 hafta boyunca yeni gelenler için 7/24 nöbet tutuyor olacağız ki bir sorun yaşarsanız yardımcı olabilelim.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap