217 entry daha
  • artık bu filmlerin plot kısmı standart oldu, filmin hangi dakikasında hangi tür olay olacak herkes ezberledi. ama bu filmin eğlenceli olmasını hiç engellemiyor. araya serpiştirilen, filmin konusundan bir anlığına uzaklaştıran küçük espriler tam kıvamında, hem fazla uzatılmamış hem de çok yapmacık durmamış. bu açıdan ilk filmden daha zengindi.

    --- spoiler ---

    süper kahraman olayının olmazsa olmazı güç yarıştırma olayına gelirsek, buradaki quicksilver karakteri x-men'in son filmindeki quicksilver'a göre çok zayıf ve önemsiz kalmış. ya adamı nerflemişler ya da adamın gücünü gösterecek güzel bir sahne hazırlamayı becerememişler. şuna bakar mısınız? müzik ve sahnenin uyumunu geçtim, sadece bu bile karakterin hızını seyirciye çok net hissetiriyor. onun yerine avengers ne yapmış, sokakta vıjjj diye koşarak arkasında mavimsi bir iz bırakan, sonra da duvara arkasını yaslayıp dalağını tutarak nefes nefese kalan, kurşunlardan adam kurtarcam diye kurşunların yarısını vücuduna yiyen biri. şimdi bundan sonra yukardaki videoyu tekrar izleyin.

    ayrıca gücü süperhız olan birinin algılama/düşünme hızının da aynı derecede hızlı olması gerekir ki önüne çıkan bir duvara toslayıp püreye dönüşmesin. örnek olarak x-men evrenindeki adamımız, normal insanlarla konuşurken ne kadar sıkıldığını, onların cümlelerini bitirene kadar ne kadar beklemek zorunda kaldığını, normal hızda yaşamanın nasıl bir cehennem olduğunu anlatırken arada gidip arcade makinasında 30 tane pong oyunu bitiriyordu. o filmde bir yan karakter olan quicksilver, bu avengers'taki dallamaya göre çok daha akılda kalıcıydı.

    --- spoiler ---
185 entry daha
hesabın var mı? giriş yap