• amerikanin irak savasinda uygulayacagini iddia ettigi askeri taktik. anlasildigi uzere bagdat'a kisa sure icersinde 3000 adet smartbomb atilacak, sehir dumduz olunca da yallah iceri askerler akin akin yollanacaktir. sok olup korkacak adam kalacagi suphelidir bu operasyon sonrasi.
  • an itibarı ile gerçek savaş halini almış amerikan saldırısının, yetkililerce açıklanmış olan ismidir.
  • en az aptal barışsever kadar akıllı çıkarcı, akıllı daha az zarar hesaplayıcısı, akıllı bok vesaireyi de dehşete düşürecek boyuttaki katliamın adı. canlı yayınla veriliyor ve insanların gözüne sokuluyor olması ise apayrı. (bkz: canlı yayında savaş izlemek)
  • amerika'nın gokten yagmur gibi bomba yağdırdığı, insanın insan olmaktan utanmasına yol açan görüntüleri izleyip amerika'ya binlerce lanet okunmasına neden olan operasyondur...
  • abdnin bu gece uygulamaya başladığı insafsız eylem.
  • bugün yapilmistir,dünya televizyonlarinda ilk kez böylesine bir sey canli olarak yayinlanmistir. netekim körfez savasinda sadece ucak savar atesi ve nightvision görüntüler yayinlanmisti. burada ise direk bombalarin düsüsü, infilaki, ucaklarin sesleri gibi ölüme ve savasa dair bütün detaylarin yeraldigi bir yayin yapildi. ayrica cnndeki amerikali bir amca "bu 30 senelik televizyon yayinciligi hayatimda ilk defa gördügüm ve yayinladigim bir sey" dedi.
    operasyonda bagdattaki bakanliklar semti hedef alindi, ve yüksek presicion silahlar kullanildi. sivil ölü ve yarali sayisi henüz bilinmiyor, ancak abd savunma bakani rumsfeld bu bombardimanin 2. dünya savasindaki bazi ünlü bombardimanlara benzetilmemesini cünkü silahlarin dha önce görülmedik ince ayar kapasitesine sahip oldugunu vs söyledi. türkçesi şok ve dehşet

    insanlar öldü.
  • önce kendi topraklarında ki kızılderili ırkını katledip minimuma indiren, sonra nagazaki ve hiroşimayı dümdüz eden bir ülkenin* 3. bok yemesi. afiyet olsun.
    eğer okuduklarım cidden gerçekleşirse ve amerika hiç bir ülke tarafından kınanmazsa veya cezalandırılmazsa dünyada azıcık var olan adaletin ve insanlığında sizlere ömür oludğuun göstergesidir.
  • tanım itibariyle: terör = şok ve dehşet yaratmak
    yani kendi saldırılarını terörist saldırı olarak nitelemişler
  • shockwavee benzetilemeye çalışılımış isim..
  • hollywood için yepyeni bir film konusu... senaryonun yazılmasına başlandı bile, ancak henüz sonuçlandırılmadı... hatta filmin bazı bölümlerinin şimdiden çekildiği söylenmektedir... olay yaratacak filmin konusu kısaca şöyledir:
    bir gün american başkanı george w bush, ırak denilen devlete çok kızar ve savaş açmaya karar verir... bir çok ülkenin karşı çıkmasına rağmen savaş başlar ve bağdata bombalar yağar... ardından olaylar gelişir... filmin şimdilik senaryosu bu şekilde ve senaryonun nasıl gelişeceği ise tam bir muamma... film, tamamlandıktan ve gösterime girdikten sonra tüm dünyada büyük bir etki yapması bekleniyor*... filmin vizyona giriş tarihi henüz belirlenmemekle birlikte en erken 2004 başı olarak görülüyor...
    filmin başrollerinde bush ve saddam karakterleri bulunuyor... oyuncu seçimi de dikkatle yapıldı... bu sebeple george w bushu emrah'ın* canlandıracağının kesinleştiği filmde, saddam huseyin el tıkrıti rolü için ibrahim tatlıses'e teklif götürüldüğü söylentileri magazin dünyasında dilden dile dolaşmaktadır... ancak ibrahim tatlıses, yoğun işleri sebebiyle (bkz: kadın dövmek) bu teklifi daha sonra değerlendireceğini söyledi... bu arada bu filmle yardımcı erkek oyuncu oscarını alacağına kesin gözüyle bakılan tony blair rolünü bir "köpek" üstlenecek... ancak filmde rol alacak köpeğin cinsi sır gibi saklanıyor...

    *****slijngaard universal stüdyolarından bildirdi.*****
hesabın var mı? giriş yap