• - avantajlarını sayıyorum işte hiç dinlemiyorsun ki?
    - istemiyorum ben
    - senin isteğine göre olsaydı peeee
    - istemiyorum
    - ben de çok şey istemiyorum, mesela 11’de yatmanı istemiyorum
    - tamam
    - bok tamam, iki gün öyle sonra bilmiyorum ben sanki… alacaz sana kardeş
    - ben istemiyorum
    - oğlum oyun falan oynarsın, büyünce gezersiniz beraber
    - istemiyorum
    - bana bir tane haklı gerekçe söyle allah aşkına
    - istemiyorum
    - tamam istemiyorsun da niye, var mı sebebin? yok, boşu boşuna kendini de üzüyorsun bizi de
    - …
    - kız olsun mu?
    - istemiyorum
    - erkek? senin gibi, böyle top falan oynarsın
    - istemem
    - ….. sana inadına ikiz alacağım göreceksin

    uzmanlar bin türlü yol öneriyor, yok şöyle söyleyin, yok onu da sürece dahil edin, yok onun istemesini sağlayın falan diye ama arkadaşım bir uzmanın dedikleri de gerçek hayat ile örtüşsün rica ediyorum. bunlar bu verileri hangi çocuklardan elde ediyorlar inanın bilmiyorum. sırf bilim dünyasının bu çaresizliğine bir son vermek için oğlumu çocuk psikologlarına bağışlamayı düşünüyorum.

    tek miyim bilmiyorum ama bu ebeveynlerden biri kesinlikle benim. henüz konuya tam girmedik ama ne zaman kardeş konusu açılsa bizimki ile kavga ediyorum. çocuktan mantıklı gerekçeler isterken buluyorum kendimi ki çocuk daha 6 yaşına girdi girmedi. açık oturum düzenler gibi kardeşin avantajlarından ve dezavantajlarından bahsediyorum, olması halinde hayatımıza katacağı güzellikleri maddeler halinde anlatıyorum ama adam akp vekili gibi ne dinliyor ne konuşuyor arkadaş. el kadar çocukla böylesi tartışmalar yapmayı ben de istemezdim ama ne sürece dahil oluyor ne kardeşinin ona hediye getireceği bisiklete pas veriyor arkadaş. uzmanına baksan iki saat içinde çocuğun ağlayarak kardeşimi verin bana demesi lazım ama bizimki kati bir dille reddediyor.

    arkadaş çocuk yetiştirmenin her adımı zor olmak zorunda mı anlamıyorum ki? ne psikolojiymiş bilemedim gitti. göt kadar bebede psikolojinin işi ne onu hiç bilmiyorum. yeri geliyor altına sıçıyor yahu.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap