• 1996'daki savaşın özetini ve savaştan sonra meydana gelen gelişmeleri anlatan sitesi bile var: http://www.warof1996.com/

    özetle,

    * savaş sonrasında dünyadaki ülkeler arasında işbirliği ve kardeşlik artıyor

    * birleşmiş milletler "dünya uzay savunma programı" oluşturuyor. bu programla erken uyarı sistemi kuruluyor ve uzaylı teknolojisinin uzaylılara karşı kullanılması için çalışmalar yürütülüyor. kontrol ve komuta merkezi çin'de.

    * 99'da f-22 uçağına meşhur kalkan teknolojisi adapte ediliyor. bu pek çok başka teknolojinin de adapte edilmesinin yolunu açıyor

    * las vegas üzerine düşen gemi ile tamamen yok edilmiş. bu sebeple bu şehir 96'daki savaşın bir anıtı olarak duruyor ve insanlar tarafından bu amaçla ziyaret edilen bir yere dönüşüyor.

    * uzaylıların hepsi ölmemiş, düşen uzay gemilerinden birinden sağ çıkmayı başaran kalabalık bir uzaylı birliği kongo'da bir bölgeyi zaptediyor.

    * uzaylı teknolojisi anlaşıldıkça inanılmaz silahlar geliştiriliyor ancak 2007'de teknik bir arıza sebebiyle yeni geliştirilen uçağı uçuran hiller(96 savaşından hatırlayacağımız zenci abimiz, yani will smith) hayatını kaybediyor.

    * savunma ve erken uyarı programı kapsamında ilk ay üssü 2009'da açılıyor.

    * macbook ile uzaylılara virüs bulaştıran karizmatik abimiz ise uzaylı teknolojisinin sivil uygulamaları ile ilgileniyor. uzaylı teknolojisinin önemi ve faydaları üzerine ted x konuşması v.s. yapıyor.

    * 2015'te ise tamamen uzaylı-insan teknolojisinin birleşimi ile üretilmiş olan t4 dünya savunma savaş jeti tanıtılıyor.
  • fragmanı umut vaad etmeyen film. ilk film zamanına göre görsel efektleriyle çağ atlatırken; dramatik kurgusu açısından yerlerde sürünmekteydi. şimdiki devam filminin fragmanına baktığımızda ise her açıdan yerlerde sürünmekte... will smith dışında kemik kadronun geri dönmesi güzel bir şey ancak; sinematografik açıdan daha çok tv filmi gibi durmakta...
  • o modayı kim çıkardıysa artık, onun aklına tükürmek istediğim, şu süper kahraman ve macera filmlerinde hayatın anlamını çözermiş gibi depresif bir tavır takınan yapımlardan biri olmamasını umduğum film.

    bu tür filmler kendilerini ciddiye almadıklarında güzeller.
  • aksiyon serilerindeki altın kuralı; elden geldiğince, bir önceki filmden daha aksiyonlu oluru uygulayan devam filmidir.

    şehirlere şemsiyelik görevi gören dev gemiler filosu yerine; gezegenlere gölgelik eden tek bir gemi: şehirleri yok eden gemilerden; gezegenleri yok edebilecek kudrete sahip gemiye evrilmesi gerektiği algısı oluşmaktadır.

    istilacı uzaylılarımızın çekirge sürüsü misali koloniciler olduğu hesaba katılırsa, ellerinde böylesi bir güç olsa bile kullanmayacakları ve bunun bir film olduğu; filmlerinde, bilet paramıza değecek izlenebilirlikte, makul bir zaman aralığına ihtiyaç duyması sebebi ile geminin kendini göstermesi ile filmin bitmesinin bir olmaması adına, farklı yollardan dünyalıları tehdit edecekleri muhtemel gözüken uzaylı-istilası filmidir.

    edit: imla.
  • çok güzel bir fragman yapmışlar umarım film de birincisi gibi güzel olur . ama üçüncüsü de çıkacaksa 20 yıl sonra çıksın
  • asıl yıllar önce ikincisi gelmesi gereken district 9 bekleyen bünyeye teselli olmuştur. olsundur, umut sinefilin ekmeğidir, beklemek ise sıcak ekmeği ilk tadacak olmanın heyecanını yaşamaktır.
  • --- spoiler ---

    "it's definitely bigger than the last one"

    --- spoiler ---
  • fragman sonrası diyeceğim tek şey;

    sıkı durun... tırışka ötesi bir film geliyor!
  • roland'ın filmin yapımcısını "biz bunları yine emerik" diye ikna etmesi sonrası çekilmiş filmdir. espiri için teşekkürler cmylmz

    (bkz: roland emmerich)
hesabın var mı? giriş yap