• s: sözlük'e nasıl kayıt olabilirim?
    c: https://eksisozluk.com/kayit adresinden kayıt işlemini gerçekleştirebilirsin. kayıt olmak için, kendine bir nick seçmelisin. sistem sana nick'inin kullanılabilir durumda olup olmadığını söyleyecektir.

    e-mail, doğum tarihi, cinsiyet bilgilerini girip şifreni belirledikten ve ekşi sözlük kullanıcı sözleşmesini kabul ettikten sonra "kayıt ol işte böyle"yi tıklaman gerekiyor.

    kayıt işlemini tamamladıktan sonra, kayıt olurken bize verdiğin e-mail adresine onay mail'i yollayacağız. onay işlemini tamamladıktan sonra hesabına erişebilirsin.

    s: sözlük'e kayıt oldum ancak onay mailim gelmiyor, ne yapabilirim?
    c: onay mail'lerinin gönderilmesinde sıkıntı yaşamıyoruz ancak bazen gönderdiğimiz mailler mail kutunda görünmeyebiliyor. bunun birçok sebebi olabilir. örneğin, gönderdiğimiz mail spam kutuna düşmüş olabilir. ilk olarak spam kutunu kontrol etmeni öneriyoruz.

    servis sağlayıcının ekşi sözlük'ten gönderilen mailleri engelleyip engellemediğini de kontrol edebilirsin.

    tüm bunlara rağmen onay mailine ulaşamıyorsan ya da kayıt esnasında e-mail'ini yanlış girdiysen üzülme, onaylanmayan hesaplar 7. günün sonunda silinirler. böylece aynı nick'i yeniden alabilirsin.

    s: 10 entry'i tamamladım, çaylak onay sırasında gözükmüyorum. ne yapmam gerekiyor?
    c: 10 entry'i tamamladıktan sonra çaylak onay sırasına alınmak için biraz beklemen gerekebilir. bazen kayıtların güncellenmesi zaman alabiliyor.

    s: çaylak onay sırasında bir ileri bir geri gidiyorum. bunun sebebi nedir?
    c: çaylak onay sırası, siteye o gün login olanlar arasındaki sıralamayı doğru şekilde gösteriyor. sıralamanın sürekli artmasının veya azalmasının nedeni bu. sıraya girenlerden sadece o gün login olanlara bakıldığından, 10 entry'sini senden önce tamamlamış biri o gün senden sonra login olsa bile, o günkü sırada önüne geçiyor. haliyle sen de sıralamada geriye gitmeye başlıyorsun.

    s: sözlük'e kayıt oldum, entry de yazıyorum ama entry'lerim görünmüyor. ne yapabilirim?
    c: hesabın yazar statüsünde olmadığı için entry'lerin görünmüyor. entry'lerin hesabın değerlendirilene kadar askıda bekleyecek. onay sırası sana geldiğinde değerlendirileceksin ve hesabın yazar olman için onaylanırsa çaylakken yazdığın entry'ler dahil olmak üzere tüm entry'lerin görünür hale gelecek.

    s: çaylak onay sırasındayken birden "10 entry'i tamamlamadığınız için çaylak onay sırasında değilsiniz" uyarısı aldım, yazdığım entry'ler yok oldu. ne yapmalıyım?
    c: entry'lerin değerlendirmeye alınmış ve maalesef yazarlığın onaylanmamış. 10 entry'i tamamladığın zaman yeniden çaylak onay sırasına alınacaksın. yazarlığın onaylanmadığı için yazdığın entry'ler çöp'e gönderilir, aralarından formata uyduğunu düşündüklerini canlandırabilirsin.

    s: 10 entry'i tamamlayıp çaylak onay sırasında yerimi aldım, daha fazla entry girebilir miyim? girersem onay sırasında geriye düşer miyim/ileri alınır mıyım?
    c: 10 entry'den fazlasını girmen, çaylak onay sırana olumlu ya da olumsuz bir etkide bulunmayacak.

    s: çaylak onay sırasında bekliyorum, ne zaman yazar olurum?
    c: çaylak sayısının fazlalığı nedeniye entry’lerinin kontrol edilmesi ve yazarlığa kabul edilmenin ne kadar süreceğini önceden tahmin edemiyoruz. ancak daha fazla beklememen adına ekiplerimizin çalışmaya devam ettiğinden emin olabilirsin.

    s: nick'imi değiştirebilir miyim?
    c: maalesef nick değişimi mümkün değil. ancak dilersen yeni bir nick ile yeni bir hesap açabilirsin.

    s: hesabıma giriş yapmaya çalıştığımda, "bu hesaba erişim kapatılmış" uyarısı alıyorum, bu ne demek?
    c: maalesef uçurulmuşsun. uçurulma sebebini, sana yolladığımız mail'de bulunan moderasyon tarihçesinden öğrenebilirsin.

    s: bir başlığa yazmak istiyorum ama beni başka bir başlığa yönlendiriyor. ne yapabilirim?
    c: eğer açılmış bir başlığın tek entry'si varsa ve bu entry de yalnızca bkz.'dan oluşuyorsa, başlık o entry'deki bkz.'ın başlığına yönlendirilir. ancak illa ki yönlendirilen başlığa entry girişi yapman gerekiyorsa, yönlendiğin başlığın yanındaki "*" simgesini tıklaman yeterli olacaktır.

    s: bir başlığı takip ettim, başka bir başlığa taşındı. artık başlığı takip listemden çıkartamıyorum. ne yapabilirim?
    c: takip ettiğin başlığın taşındığı başlığın yanında "*" işareti bulunur ve buna tıklamak seni takip ettiğin başlığa götürür. takip ettiğin başlığa ulaştığında "takip etme"ye tıklaman yeterli olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap