• bilindiği gibi halk bank, vakıfbank ve ziraat bankası atmlerinden bu üç banka müşterileri masrafsız para yatırma ve çekme işlemi yapılabiliyor. olayda burada patlıyor. ilgili tarihte ilçede vakıfbank olmadığından atmden vakıf hesabına para yatırmak istendi fakat atm bozuk olduğundan en yakın ortak atm halkbanktan yapıldı. bu sürede atmden para yatırmanın bir üst limiti olduğu bilinmiyordu ki bu limit 20000 tlymiş. tek seferde yatırdığımız bu 20 lik kısımda sorun yok anında hesaba geçti fakat sonradan yatırılan 8500 tl atm de yazan günlük para çekme limitiniz aşıldı paranız alıkonmuştur uyarısıyla geri verilmedi. para yatırma işlemine gelen çekme uyarısı ve alıkonma sonrasında tanıdığımız banka çalışanları arandı günlerden cumartesi olduğundan pazartesi hallolur merak etmeyin dendi.

    pazartesi ilk iş şubeye gidip sormak oldu ama atmde fazla para olmadığı cevabıyla karşılaştık. ilgili tarih ve saatte işlemlerin kontrolünü ısrarla istediğimizde hatayı onlarda gördü ama parayı vermediler. prosedür gereği inceleme yapılması ve tahmini 10 günlük süre geçmesi gerekmekteymiş. aradan geçen 1 hafta sonunda şubeye tekrar gidip bilgi almak istediğimde paranın gerçekten atmde fazla olduğunu bulduklarını öğrendim. nasıl işse 1 hafta sonra fazla oldu. bu parayı vakıfbankta oluşturulan hata kaydına istinaden cevaplayıp parayı merkeze göndermişler. vakıfbanka bunları anlatıp bu para acil lazım dememize rağmen ne yazıkki para 15 gündür piyasada yok. bu para hangi bankada hangi amaçla tutuluyor? acil bir ameliyatta kullanılacak olan bu paranın böyle keyfi kayıp olmasının hesabını kim verecek?

    edit: para kayın validemin kendisi kalp hastası ameliyat olacak 08.09.2019 tarihinden beri hastanede yatmakta. 2 kez açık kalp ameliyatı olmuş birisi şimdi 3. kez olacak. ne yazıkki toplamda 45-50 civarı nakit gerekmekte. ama bizim 8500 kayıp. lütfen aramızda yetkili iş yol yordam bilen varsa yardımcı olsun.
    edit 2: twittera da yazılan şikayet sonucunda biraz önce halkbanktan birileri aradı. paranın vakıfbank tarafından aciliyet bildirilerek istenmesi gerekirmiş. sürekli topu birbirlerine atıyorlar!
    edit 3: 48 gün sonunda hesabımıza geçti para. 14 kasım 2019 tarihinde de kayın validem vefat etti.
  • rezalet puanım 8.
    bir paragraf da ben açayım. enparadan her bankaya yaptığım eft 5 dk içinde karşı hesaba geçiyor ama halkbank'a sabah 9 da yaptığım eft akşam 16 dan önce hesaba geçmiyor. bankayı arıyorum bize gelmemiş gelse görürdünüz diyor. finansbank ise eft den 5-10 dk. sonra karşı bankaya aktarıldı notunu düşüyor. bizim paraları önce zarrab sayıyor onaylarsa hesaba düşüyor galiba.
  • #100652887 ilk bahsedilen banka vakıfbank idi. bir aydan fazla bir sürede yatırdılar parayı :(
hesabın var mı? giriş yap