• mlymtrs adlı çaylağın başına gelen olay. mesajı direkt aşağıya yapıştırıyorum:

    10.07.2020 cuma günü borsada oldukça hareketli bir gündü ve sert düşüşlerle birlikte sert çıkışlar da gerçekleşti. iş bankası ise tüm gün alt yapı çalışmaları veya teknik sebeplerle işlem yapmamı engelledi. dahası, mobil uygulama durduk yere attı ve yeniden girmemi istedi. bu nedenle almak istediğim hisseleri alamadım ve satmak istediğim hisseleri satamadım.
    yapmak isteyip yapamadığım işlemleri özetlemek gerekirse, cuma günü saat 10.32’de 9 tl’den lokmanhekim hissesini almak istedim ama alamadım ki bu hisseyi yükseldiği zaman satacaktım. hisse o gün 10 tl’yi gördü, benim satış fiyatım 9.77 idi. buradan 5500 tl kaçırdım. bunu aynı zamanda müşteri temsilcisine de dakikalar süren görüşme sonrasında söyledim ve cevap olarak haklısınız bir sorun var ve gideriliyor oldu. buradan sonra, aynı hisse ile tekrar işlem yapmak istedim ve yapamadım. müşteri temsilcisini aradım, telefonda şu anda işlem yapamıyorum almak istedim hisseyi alamadığımı belirttim. biz telefonda konuşurken 2500 tl daha kaçırdım ve onlar da tanık oldu ama yapacak bir şey yok dediler. sonrasında ise aynı hisseyi 9.14 tl’den öğleden önce almayı başardım. saat 16.24 de ise hisse 9.80 gördü ve satmak istedim ama satamadım. sabah 10.00 gibi başlayan teknik problemler ve alt yapı çalışmaları devam ediyordu. böylelikle büyük riskler alarak yaptığım işlemle de kar etmeme rağmen gerçekleştiremedim. müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve kendileri de bir sorun olduğunu tekrar kabul ettiler. günün sonunda 11bin tl civarı bir maddi zarara uğradım. bunun yanı sıra dakikalarca telefon görüşmeleri, beklemeler ve stres de cabası. iş bankasına son bir ayda 1200 tl civarı komisyon ücreti ödedim ve sırf sorun yaşamamak ve köklü bir firma olduğunu düşündüğüm için bu banka ile çalışıyordum. ama nerden bileyim böyle bir şey yapacaklarını. ekran alıntıları da mevcut ve gerekirse paylaşırım. zaten hatayı kendileri de kabul ediyorlar.
    ama bir günde 11 bin tl’den fazla zarar etmeme neden oldu. üstelik kar ile satamadığım kâğıdı düşünce almam da engelledi. aslında zarar daha da büyük böyle düşününce. tazminini talep ettim ama talep aldılar o kadar. iş bankası ise bütün gün sürekli hata vererek işlem yapılmasını engelledi. işin ilginç yanı ise telefonda müşteri temsilcisi ile konuşurken şu an almak veya satmak istediğim hisseyi alamıyorum veya satamıyorum dediğimde; evet şu an bir sorun var demeleriydi. yani sorunu kabul ediyorlar ama zararı ödemiyorlar. sözlüğü uzun yıllardır okurum, birçok mağduriyetin giderildiğine şahit oldum.
    bunu gündeme getirerek hem sizin desteğinizi hem de mağduriyetimin giderilmesini amaçlıyorum. aynı zamanda bu borsada işlem yapanlar için bir deneyim-uyarı niteliğindedir.
    özet: almak ve satmak istediğim hisseleri bankanın alt yapı çalışmaları veya teknik problemleri sebebiyle alıp satamadığım için bir günde 11 bin tl zarar ettim.

    edit: öncelikle bu işlemler için iş bankası ücret almakta ve ben son bir ayda 1200 civarında ücret ödedim bankaya. bunu piyasada 400-500 tl civarında yapacak aracı kurumlarda vardı fakat ben sorun yaşamamak adına iş bankasını bu ücrete rağmen tercih etmiştim
    . bir diğer konuya açıklık getirmek gerekirse, olay sadece şu kağıdı şu fiyattan alacaktım alamadım ve kar kaçtı meselesi değil.
    öncesinde satın aldığım ve bizzat sahip olduğum hisseyi satamadım ve hissenin fiyatı düştü. yani potansiyel değil doğrudan maddi zararım var. ayrıca şöyle düşünün, borsada paranız iki gün sonra hesaba geçer. farz edelim ki benim yüklü bir ödemem var ve sahip olduğum parayı bankanın bütün gün süren teknik sorunları nedeniyle satış işlemi yapamadığım için paramı zamanında alamıyorum.
    diğer kullanıcıların da aynı sorunu yaşamadı durumu normalleştirmez aksine rezaletin boyutunu gösterir.
    sadece işcep değil, internet şube, tarayıcı vs tüm kanallar denendi fakat işlem yapılamadı. zaten bankanın kendisi de sorun olduğunu kabul ediyor. borsa gibi fiyatların saniyeler içinde değiştiği bir mecrada mesai saatinin neredeyse tamamında alt yapı çalışması veya teknik nedenle işlem yapılmaması rezalettir bence. bizzat sahip olduğum hisseyi satamadım ve kapanışta hisse düştü; bunu banka da kabul ediyor. fakat zararın ne olacağı belli değil henüz. sadece kayıt açıldı.
  • tutmaz gibi bu başlık. ama zor bir durum hakikaten.
hesabın var mı? giriş yap