158 entry daha
  • lanetlenmeyi göze alarak yazıyorum bu başlıktaki bazı orospu çocuklarının iddaa ettiği gibi bir işsizlik söz konusu değildi. arkeoloji dahil her mesleğin iş bulma imkanı vardı şimdiki gibi üniversite mezunu işsizler ordusu yoktu. ülke kat ve kat daha mutluydu. adaletsizlik yine vardı torpil yine vardı ama günümüzdeki gibi olağan bir şey değildi. her şeyden öte özgürlük daha fazlaydı. gidip polisin kafasına bir şey atmadığın sürece istediğin şeyleri söyleyebiliyor eylem yapabiliyor ait olduğun sol fraksiyonu terörist muamelesi görmeden söyleyebiliyordunuz. fakirlik her zaman vardı hepte olacak ama memur olmak bile fakirlikten çok uzaktı. bu başlıktaki gibi orospu çocuklarının sizi kandırmasına izin vermeyin bu ülkede bir zamanlar birlik vardı. sağcısı solcusu oturur milli maç izlerdi. sitelerde dev ekranlar kurulur insanlar bir olurdu. türkiyede her dönem karanlık olmuştur ama günümüz zifiri karanlık. yeni nesile çok üzülüyorum. bana bile günümüzdeki korkunç şeyler normal gelir oldu. onlar başka gerçeklik bilmeden büyüdüler büyüyorlar. ama bu karanlığa rağmen bizim zamanımızdan farklı güzel özellikleri var. benim neslime göre daha şımarıklar ama anlayışlılar. umarım onlar gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakırlar. çünkü bizim için artık çok geç.
  • 1974 doğumluyum. artıları eksilerinden fazla derim. kendi tespitlerim dışında, benden öncekilerin anlattıkları ve bu dönemin sonrasında doğanların şikayetleri ve bizzat bu dönemi yaşamış biri olarak fena bir dönem yaşamamışım diyorum. kendimden öncekilerden bahsedersek(abi, abla,anne,baba), (1) yokluk anlamında daha iyi yaşamışız. (2) dini ya da örf ve adetlerden gelen sıkı kurallar bizim dönemde biraz gevşedi(örnek verdirmeyin. 90'lı ve 2000'li yıllardakiler anlayamaz. bireyselliğin değil, ailenin ön planda olduğu yapı önemliydi. aile kavramı öyle çekirdek ile falan değil. kuzen çocukları, aynı ilçeden, köyden neyin olarak tam olarak bilmediğin insan akrabandır.) (3) teknolojik olarak şimdiki nesilin, epey uzağında yaşadık. örnek vererek bitmez ama renkli televizyona geçiş(daha önce her şey siyah-beyaz izlenirdi. trt dışında ilk özel kanal 1990 yılında kuruldu mesela, star tv. 80'lı yıların başında telefon etmek için ptt' yi arayıp oranın vasıtısayla, birisini arayabiliyordun.) (4) şimdiki üniversiteler kadar çok sayıda olmayan, şimdikinden çok daha kaliteli üniversitelerimiz vardı. üniversite bitirenin iş garantisi hemen hemen vardı. (5)her şey de mükemmel değildi tabi. 1993-1995 yılları arasında ülkede inanılmaz bir terör vardı. ülkede ölen askerin haddi hesabı yoktu, her yerde bombalar patlıyordu. (6) uzatmayacağım, ben de çok uzun olunca yorum okumuyorum. böyle siyasi bir ortam yoktu. her siyasetçinin askari nezaketi vardı. yalan, hırsızlık dolandırıcılık gibi şeyler çok ayıplanır, hemen adalet karşısına çıkartılırdı. ne yazık ki bu dönemin en kötü yanı insanların, erdemi, ahlakı yok. çıkarı, menfaati var.
  • başlığı görünce gözlerim doldu resmen.yaşlandığımı bir kez daha anladım.
  • evet özlüyorum ama daha çok gençligini, çocukluğunu özlüyor insan... gençsen sen de 2020 leri özleyeceksin ilerde genç arkadaşım.. şimdiki düzen ile o zaman arasındaki farkları da yazalim.

    1. siyasiler daha kibar ve anlayışlı idi, akşam tv'de parodilerini izleyebilirdik.
    2. yollar gercekten kötüydü..şehirler arasında bile 2 şeritli yollar vardı.
    3. ünlüler daha bir ünlüydü, daha bir ulaşılamaz idi..
    4. avrupa'dan gelen akrabaların havasından yanlarına yaklasilamaz idi.
    5. cep telefonu yerine ankesör vardı, sıra beklerdik.
    6. terör hep vardı 90'larin ilk yarısında azmıştı..
    7. uçağa binebilmek hayaldi
    8. hayatlarimiz guzeldi, sokak oyunları, mahalle maçları, komşu ve akraba ziyaretleri..daha sosyal bir toplum yapısı vardı
    9. arabalar ve beyaz eşya pahalı idi, son dönemlerde eski gunleri hatırlatıyor bu bakımdan
    10. guzel insanlar vardı barış manço, kemal sunal gibi
    11. kanal sayısı kafa karıştıracak düzeyde değildi. trtler, interstar vs.
    12. göçmen ülkesi değildik, göçmen bulmak zordu

    aklıma gelenler bunlar..
  • ankara sakarya caddesi net piknik blues ve gece nihayet te nihayetlenirdi.

    ayrıca

    (bkz: gölge)
    (bkz: inka bar)
    (bkz: ssk işhanı)
  • bol kesim kıyafetler, erkeklerde ortadan ayrılan saçlar, kral tv, istiklal'de keman çalan ihtiyar, george hagi, oduncu gömlek, l_manyak, kemancı, otobüs bileti, bilardo....
  • iş ilanlarında geçen istenen nitelikler;

    - bilgisayar kullanmasını bilen
  • öğrenci harçlığımla çay ısmarlar gibi arkadaşlarima bira ismarlayabiliyordum
  • entryleri okurken sıcağı sıcağına adlı programı hatırladım birisi cesetleri falan yayınlıyorlardı demiş. youtube dan baktım gerçektende yayınlamışlar be hala youtubeta sansürsüz olarak var programın bölümleri! inanılmaz!
  • söyleyebileveğim tek şey var o dönemin türkiyesi şimdikinin tam 30 yıl ilerisindeydi gerisini siz düşünün...
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap