• iptal kararının, covid kısıtlamaları ile ilgili olduğu açıklamasının beni tatmin etmediği grand prix.

    bu kararın arkasında başka bir neden olduğunu düşünüyorum.
    geçen seneden beri, herhangi bir yarış ne vaka sebebi ile ya da kısıtlama nedeni ile iptal edilmedi.

    japonya grand prix'sine bakalım. şu an japonya'ya herhangi bir yabancının girmesi yasak. yani, bir ayrıcalık tanınmadığı takdirde, pilotlar dahil kimse içeri giremez. eğer, aşı konusunun sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız, japonya'nın aşılanma oranlarına bakabilirsiniz. hala 65 yaş üzeri aşılanmadı. ama, tabii ki ayrıcalık olacak ve takımlar içeri girecek.

    aynı şey türkiye için de geçerli olabilir ve takımlar içeri alınabilirdi.
    zaten, takımlar bir balonun içinde gelip gidiyorlar. sürekli test oluyorlar.

    kısacası, tekrar etmek gerekirse, iptal kararının covid kısıtlamaları sonrası olduğunun açıklanması beni tatmin etmemiştir. başka bir anlaşmazlık sonrası iptal edildiğini düşünüyorum.

    şampanya yerine, gazoz verilmesi olabilir mesela.

    edit: 10 günlük ingiltere yasağı mesele ise, brezilya ve birleşik arap emiriliği yarışları da iptal edildiğinde tatmin olurum.
  • iptal edilmesinin sebebi covid dir. daha detaylı anlatmak gerekirse ingiltere 'nin türkiye 'den gelenlere 10 gün karantina uygulama kararı almasıdır. çoğunluğu ingiliz olan f1 yönetiminin yanında ingiliz pilot, mühendis ve teknisyenlerin 2 haftalık arada evlerine gitme şansı kalmadığından iptal edilmiştir.
  • https://twitter.com/…ace/status/1400842930982510595

    singapur gp iptal edildi, yerine çin, türkiye veya abd'de düzenlenecek ikinci bir yarış ihtimali üzerine konuşuluyor ancak türkiye ingiltere'nin kırmızı listesinden çıkmadığı sürece herhangi bir yarış düzenlenmesi pek mümkün gözükmüyor.
  • singapur'un iptal edilmesiyle akıllara bir acaba tekrar takvime girer miyiz sorusunu getirdi.
  • ekim'de geri döneceği söylentileri dolaşan muhtemel gp.
    (bkz: gelirse ekime)*

    büdüt: 1-3 ekim 2021 tarihi ile takvime geri dönmüştür.
  • "enjoy i'm vaccinated" gibi saçmalıklarla uğraşmasaydık bugün yapılması planlanan yarıştı. umarım takvimin ikinci yarısında boş bir yer bulabiliriz.
  • japonya gp'den 1 hafta önceki (ekim başı) japonya moto gp iptal edildi, muhtemelen japonya gp'nin de ihtimaliyle takvimlere geri dönecek kral.
    "enjoy, i'm vaccinated"*
  • japonya gp'sinin iptal olma olasılığının yükselmesiyle konuşulmaya başlanacak olan yarış. hemen öncesindeki hafta sonunda soçi'de yarış olması lojistik açısından bizi avantajlı kılar. buradan 2 haftalık bir arayla abd'ye giderler. avrupa sezonu da türkiye'de kapanmış olur.

    şu delta varyantından gol yemeyiz inşallah.
  • gazozuna yarışmak isteyen gelsin efenim...
    (bkz: f1 podyumunda şampanya yerine gazoz rezaleti)
  • aerodinamik f1'in haberine göre 1-3 ekim 2021 tarihinde gerçekleşecek grand prix. inşallah bu sefer doğrudur. ama şahsen antrenman seansı başlayana dek bunu resmi olarak göremem. hadi bakalım, belki seyircili olur da biz de bu heyecanı yaşarız.
hesabın var mı? giriş yap