• baş sağlığı ve sabır diliyorum. umarım tez zamanda gerekenler yapılır. ülke gerçekten freni patlamış kamyon gibi son hız gidiyor sonumuz hayır olsun.
  • üzücü durum sabırlar dilerim
    up
  • allah rahmet eylesin. uzak organ ( kemik) metastazı tümörün en ileri evre olduğunu gösteriyor. ileri evre kanser hastasının tümör tipine göre değişmekle birlikte yaşam süresi çok kısadır. kemik metastazının da herhangi bir ilaç veya tedavi ile iyileştirilmesi mümkün değildir. ne hastane, ne doktor sorunludur burada.
  • rezaleti rezalet kılabilme takdiri alanında uzman olan doktor arkadaşlardadır. ne desek boş ahkam kesmekten öteye gitmeyecektir.
  • tüm özel hastanelerde görülebilecek rezalettir. kanser hastaları cüzi ücretlerle a sınıfı hastanelerde muayene oluyorlar. a sınıfı hastaneler sgk anlaşmalı ve ve sgk anlaşmasız onkologlar istihdam ediyor. sgk anlaşmasız doktor gerçekten sizinle ilgileniyor ve zaman ayırabiliyor. sgk anlaşmalı doktorun ise kafasını kaşıyacak vakti yok. doktor başına düşen hasta sayısı nedeniyle devlet hastanesi doktoru gibidir. istese de sizinle ilgilenemez. ne kadar ekmek o kadar köfte misali. maalesef durum böyle. zaten devlet mecburi kılmasa sgk lı hastaları kapıdan içeri bile almazlar. bu bahsettiğim a sınıfı hastaneler için geçerli. bursa acıbadem a sınıfı bile değil. oradaki durum daha beter olabilir.
  • sağlık sistemi, kontrolsüz karmakarışık disiplinsiz düzensiz baştan savma şekilde son sürat dibe çöküyor.beslenmenize dikkat edin canınızın kıymetini bilin bu çürük sistemin içine düşmeyin.allah sabır versin ve hiç kimseye yaşatmasın
  • yahu geçmişte gözümde bir problem oldu. iki göz doktoruna göründüm. ikisi de teşhis koyamadı. hiçbir problem olmadığını iddia ettiler. içime sinmedi bugünün 500 dolarını harcadım gittim profesöre randevu aldım. teşhis koydu. o da içime sinmedi bir 500 daha verip ikinci profesörden görüş istedim. üçüncü profesöre ameliyat oldum.

    kanser olmuşsun. yahu gitsene birkaç farklı doktora. bunlar makine değil ki. iyisi var. kötüsü var. deneyimlisi deneyimsizi var. o kadar büyük badire atlatmışsın. al eline dosyanı git farklı doktorlara da göster. olayda rahmetli ve ailesinin de ihmalkarlığı olduğunu düşünüyorum.
  • metastatik, yani ilk kaynaklandığı meme haricinde bölgelere yayılmış olan meme kanserlerinde 5 yıllık sağ kalım oranı yüzde yirmiler civarındadır. bu durumdaki beş hastadan, tüm tedavilere rağmen beş yıl sonunda ancak birinin hayatta kalması beklendiği anlamına gelir. medyan yaşam süresi 3 yıldır. meme kanseri olgularının %6'sı tanı konulduğunda metastatik forma geçmiştir. ne yazık ki bu kız kardeşimiz de bu şanssız vakalardanmış. (tanı anında kemikteki metastaz) ancak cerrahi olarak metastazların çıkarılması hayatta kalımı arttırmadığı gibi azaltabilir ya da oluşan komplikasyonlar kalan kısacık hayatı yaşanmaz hale getirir. bu yüzden de karaciğerdeki kitlenin çıkarılması önerilmez. (çok az sayıda, seçilmiş olgularda deneysel yaklaşımlar haricinde. bu konuda bilimsel çalışmalar sürüyor bildiğim kadarıyla)
    yaşanan olay elbette çok üzücü, gencecik bir insanın kanserden ölmesini,en sevdiğinin ellerinden kayıp gitmesini izlemek korkunç ötesi. ancak anlatılan hadisede kaybın yarattığı öfke ve bilgi eksikliği ile yanlış bir hedef seçilmiş. lütfen insanlara ve kurumlara temellendirilmemiş suçlamalarda bulunmak yerine her sekiz kadından birini hedef alan meme kanseri konusunda duyarlılık yaratmak için kullanın bu enerjinizi. sizin yaşadığınız bu acıyı başkaları yaşamak zorunda kalmasın.
  • up.

    olayı tek taraflı dinlememizden dolayı tam olarak yorum yapamam lakin haklı iseniz biran önce doktorun hapis cezası almasını temenni ediyorum.
  • allah rahmet eylesin. başınız sağolsun.

    up.
hesabın var mı? giriş yap