• yapacağınız sınavı s.keyim covid olaydık da böyle zor soru sormayaydınız
  • insanların içinde kalan üniversite okuma arzusu veya iş konuya vakıf olmanın diplomaya dökülme isteği dışında ne yazık ki pek bir anlamı yok bence. `:derece/kademe mevzularını anlamlı görmüyorum çünkü.` her şehirde bir üniversite kurma mantığı ile zaten lise seviyesine inen yüksek öğretim kurumları, açık öğretimle çok daha farklı bir noktaya gelmiştir. evet, üniversite mezunuyuz da ne kadar doluyuz, okul bize ne kattı, örgün öğretimin olayı nedir? asıl bunlara cevap vermek lazım. tabii ki her örgün öğretim mezunu çok donanımlı değildir, fakat genellemeye vurulduğunda arada sistemsel olarak net bir fark olduğunu düşünüyorum.
  • online final sınavlarında derslerin dördüne girdiğim fakültedir. üç derse çalışmaya devam ediyorum. sonlara doğru bitireceğim.

    bugün girdiğim derslerin soruları çoğunlukla çıkmış sorulardı. çok nadir hakkında fikrimin olmadığı soru oldu. onları cevaplamadım. genel olarak iyiydi.

    iki üç soruda baskı sorunları gördüm. harf yanlışları neyseki çeldirici değildi. bunlara dikkat etmek gerekiyor. hadi sözel bölümlerde neyse de sayısal bölümlerde sorun olur. *

    not: felsefe 1. sınıf
  • atilla yeşilada'nın bile görse apışıp kalacağı sorular hazırlamış fakültedir.

    zaten online oluyor, bunlar kopyaya asılacak diye mi böyle yaptılar yoksa mezunları direkt goldman sachs'a müdür olarak başlatmayı düşündükleri için mi böyle yaptılar anlamadım.

    inanılmaz derecede zor.
    inanmıyorsanız girinde görün babafingoyu.
  • ilk olarak uluslararası ticaret ve lojistik bölümünden dış ticaret ile ilgili kurum ve kuruluşlar dersine girdiğim sınav.

    %90 ihtimal geçerim. bilgiye dayalı sorular bayağı vardı.2 3 tane boşum oldu. lakin onları boş bırakmamın sebebi de sınav sonrasında baktığımda kitapta bile olmayan sorulardı.google'den baktığımda bile yoktu.çünkü sorular yeteri kadar ayrıntılı değildi.ayrıca çıkmış sorulardan hiç çıkmadı.

    allah için biri bana şu soruyu cevaplasın.

    dünya bankasının sermayesi kaç milyar dolar? şıklar 5-10-15-20-25 milyar dolardı ve ne kitapta var ne googlede. çünkü net tarih belirtmemişler.2000 ler mi 2010 mu 2020 mi kaç amk ? zaten günümüzü düşünsek bu miktar çok komik oluyor. tarih olmaması da soruyu bilmememize sebebiyet verdi.

    bir de sırf bölümde ticaret adı var diye ,osmanlı tarihinden soru sormuşlar ki osmanlı devletinin o'su kitapta işlenmiyor.zor sormalarından çok kitapta olmayanı sordukları için aöf'e yakıştıramadım.

    osmanlı'da kaimelerin bir yerden sonra parayı kullanmamasının sebebi mi neydi soru? bunu da tarih kitabından alıp koymuşlar .

    genel olarak yoruma dayalı değildi.rahat bitirdim.
  • bu dönem bir delilik yapıp 10 ders almıştım. derslere çalışmaya başlayınca beynimde hafiften dumanlar çıktı. kendi kendime dedim ki; "hay senin hırsına edeyim. bir dönem de 10 ders mi olur. 2 tanesinden kalsam keşke, 4-5 tanesinden kalırsam çok koyar..." sonra efenim biliyorsunuz online sınav olayı ortaya çıktı benim de işime geldi hani * buna şükür. tabi bir daha böyle bir şans olmaz biliyorum.
    bugün finallere başladım. 5 dersi tamamladım. eski soruları kontrol etme şansım az oldu ama yine de eski sorulardan eser miktarda çıktı. sınava telefonla girdim. gayet rahattı. sadece bir derste zorlandım ve boş bıraktığım sorular oldu, aynı dersi süresi dahilinde bitiremedim ve sistem attı. *
    yarın en az 2 ders bitirmeyi düşünüyorum. benim için en en en zor ders sembolik mantık. bu derse çalışıyorum ama sınav beni korkutuyor. yardımcı olmak isteyen, moral vermek isteyen, çalışma taktiği söylemek isteyenlere şimdiden teşekkür ederim.
    youtube den ozan pişkin sayesinde ara dönem sınavlarına çalıştım. faydalı da oldu sağolsun. daha ayrıntılı videolar bekliyorum.
  • ilk sinavima az once girdim. cikmis sorular cok azdi.

    kopyala cekenler ve "sorular cok basit haci ya" modunda olanlarin %75 etkileyen finallerde neler yapacagini cok merak ediyorum. vizelerde bu kadar gaza gelmeyeydiniz de guzel guzel cikmis sorularla dersleri vereydik iyiydi.

    vizelerdeki gibi sinavlari 1-2 gune sigdirmak hayal oldu. ben de 8 gune 8 ders mottosuyla hareket edecegim sanirim.
  • 2015 örgün öğretim girişliyim. bu sayede askerlik 2022'ye kadar tecilli. yaşım şuan 23.
    2019 yılında aöf ikinci üniversiteye kaydoldum. seneye örgünden kaydımı sildirip askerlik tecil işlemlerimin aöf tarafından yapılmasını isteyeceğim. bu şekilde askerlik tecilim 2025 veya 2024'e kadar uzar mı?

    tecrübeli suserlar yardımcı olursa sevinirim.

    edit: örgünden kaydı sildirip, kaydınızı sildirdiğinize dair belgeyi alıp aöf bürosuna verdiğinizde tecil işlemlerinin aöf tarafından yürütüldüğünü biliyorum. benim merak ettiğim bu şekilde yapıp birebir bu konu hakkında tecrübesi olan, tecili uzatan arkadaşlar var mı?
  • radyo ve televizyon işletmeciliği final soruları, sanırım aöf tarihinde çıkmış en zor sorular olabilir. vizeler ne kadar kolay ve kopya çekmeye müsaittiyse, finaller de o oranda zordu.
  • final sorularının bu denli zor olmasından iki grup sorumludur

    1- vize döneminde sorduğu basit sorular deşifre olunca intikam alma düşüncesi ile hareket eden üniversite yönetimi

    2 - ahlaksızca çektiği kopyayı sosyal medya'da yayınlayarak tüm öğrenciler kopya çekiyor algısı oluşturan gerzek güruh.

    sonuç; bariz hatası olan iki grubun günahını kazık sorularla ödemek zorunda kalan sayıları yüz binleri bulan mağdur örgenci.
hesabın var mı? giriş yap