• tipik günümüz velisidir.

    ilgisizdir, umursamazdır.

    ne ilginçtir ki bu veliler öğretmenlere ilgiliymiş gibi davranırlar.
  • acile böyle tipler çocuğunu getiriyor. çoçuğun yaş ve kilosunu soruyorum. yaş için kimliği bana uzatıyor. kiloya geçiyoruz havaya bir kaldırıp tahminince bir şeyler söylüyor.
    çocuğun şikayetini zaten bilmiyor çocuğa sorup öğrenmeye çalışıyorum.
    ilaçlarını yazıp evine gönderiyorum. yarın bir daha acile geliyor çocuk iyileşmedi diye...
  • benim babamdı bu. başkası sorduğunda beni arayıp sen kaçıncı sınıfsın diye sorardı hep. hatta ben lise son sınıftayken üniversite sınavına birkaç hafta kala "oğlum inşallah dört yıllık kazanırsın" demişti.
  • çocuğuna ilgi göstermeyen dizine yatırıp saçlarını okşamayan başucunda kitap okumayan elinden alnından bi öpücüğü esirgeyen ve daha kaçıncı sınıf olduğunu bile bilmeyen ebeveyn bu şahıs genellikle babadır* okuldan tek bir şikayet gelmesi ya da karnesinde zayıf olması durumunda aniden savunmaya geçen gece gündüz çalışılıp okutmak için didinen baba oluverir tüküreyim öyle babalığın içine. lütfen anne/baba olmayı beceremeyecek olan kişiler bi zahmet korunun da çocukcağız hayata 1-0 geride başlamasın
  • zaman izafi oldugundan oturudur.
    dun bir bugun iki derken ne ara bu kadar zaman gectigine hergun sasirabiliyor insan.
  • günümüz velisi değildir ya üşengeç ya da bazı şeylerden bıkmış velidir. mesela 4+4+4'den sonra birçok kişi takip etmeyi bırakmıştır. adamlar eğitimde devrim diye her sene bir şeyler değiştirdiler veliler de takip edemez oldu artık. yani çocuk kaça giderse gitsin baştaki paşaların kafasına göre ilerliyor. şimdi yine bir sistem geliyor dur bakalım ne olacak.
  • daha vahim durumlarda var. bizim muhtar kac çocuğu olduğunu bilmiyor.
    köy okulu müdiresi.
  • hangi bölümde okuduğunu bilmeyen veliler bile çıkabiliyor.
  • o veli kaç çocuğu olduğunu ve yaşlarını da bilmiyordur büyük ihtimalle. misafirliğe gittiğimiz bir evde böyle bir kadına rastlamıştım. bu kadarı da olmaz olmamalı yani. normal ilgili bir ebeveyn çocuğunun kaçıncı sınıfta olduğunu nasıl bilmez? en azından çocuğunun yaşından tahmin eder. çocuk için ne kadar da üzücü bir durum sevgisizlik, ilgisizlik ve yok sayılmakla eşdeğer...
hesabın var mı? giriş yap