• kolej tercihini university of arizona'dan yana kullanan, 2.13 m boy, 107 kilo olan 18 yaşındaki bahamalı basketbolcu.

    the red vineyard uktesi dolmuş oldu böylelikle.
  • 2018 nba draft'ının 1. sırasını zorlayabilecek potansiyelde gösterilen, insanüstü fiziği ile yeni nesil nba uzunlarının arasına kafayı uzatabilecek türden bir hype'a sahip olan 1998 doğumlu arizona wildcats pivotu. bill walton'ın shaq'tan bu yana en istikbal vaadeden kolej uzunu olarak gösterdiği* bu bahamalı bebe 2,16 olmasına karşın dikey sıçramada 43,5 inch kapatarak andrew wiggins'den daha yüksek bir sıçramaya sahip.

    gelişime müsait şutunu da ekleyip potadan uzaklaşmaya elverişli olduğunu da hesaba katarsak al sana towns, porzingis, embiid kaçıklarının yanına yazılabilecek yeni model bir sapık.

    ancak savunması konusunda şu an ciddi soru işareti yaratan bir blok zaafı var. yeri geldiğinde çoluk çombalağın cirit attığı attığı zayıf okulların ncaa müsabakalarında 4-5 bloku çok rahat yapıştıran anthony davis, joel embiid, karl anthony towns gibi örneklerin yanında bu arkadaşın şu ana kadar ki freshman sezonunda yakaladığı blok ortalaması 1.3 ile sınırlı kalmış durumda. the tinger'da jonathan tjarks birkaç gün önce kendisi hakkında güzel bir yazı paylaştı. ayton'ın 2010 yılından bu yana diğer freshman uzunlar ile karşılaştırıldığında ncaa blok rating'lerinde greg monroe ve cody zeller gibi ayakları yerden ancak 1 karış havalanabilen isimlerin arasında tuhaf bir yerde kalması garip bir durum.

    yine de tüm bunlar limiti gökyüzüne koyan bir yeniyetme olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ncaa sezonunun devamında ve draft zamanı yaklaştığında adı buralarda da anılmaya başlayacaktır. şimdiden yerlerimizi alalım ..
  • (bkz: mohamed bamba)
  • 2.16’lık boyuyla kolej liginde diğer oyunculara “çocucuklarda oynasın yazık” izlenimini verdiren devasa adam.
    draftlarda ilk üç sıranın birinde seçilmesi beklenmekte.şut yüzdesinin düşüklüğüne rağmen(ki cüssesine göre şu an bile iyi) şutunun gelişime açık olduğunu düşünmekteyim.şahsi düşüncem kendisine dair olan yüksek beklentileri karşılayamayabileceği ve “yeni dwight howard” etiketinin üzerine yapışabileceğidir;çünkü oyun zekasının pek üst düzey olduğunu düşünmüyorum ve hatta zaman zaman hayatında ilk defa basket oynayanların yaşadığı o ne yapacağını bilmez tavrı sergilediğini gözlemledim.inşallah yanılırım da nba’in gelmiş geçmiş en iyi pivotlarınından biri olur ve bize de keyifle izlemesi düşer.
  • 2018 draftının 1 numarası olmasına kesin gözle bakılıyor.
    hücum konusunda kendini geliştirmeye veya esnekliğe açık bir allstar adayı. savunma konusunda bu sezon gelişme gösterse de, komple oyuncu beklentilerinin halen altında, ancak maç tecrübesi ve biraz fiziksel gelişmeyle daha üst seviyeye çıkabilir. neticede hücum odaklı bir oyuncuydu kolej kariyeri boyunca.
    pivot pozisyonu açısından fakir draft yılının en değerli parçası ve modern 5 numara tanımına da uygun ilerliyor.
  • march madness öncesi 32 maçta 20 sayı 11 ribaund 2 blok ortalamaları tutturmuş bahamalı pivot.
  • 23.07.1998 doğumlu 2.16m boyunda kuvvetle muhtemel 2018 draft'ine ilk 3 sıradan girecek bahamalı basketbolcu. kulaç uzunluğunun 2.27m olması ve yüzde 73 ile serbest atış kullanması gerçekten bir uzuna göre onu çok avantajlı yapacak. kafasını kullanması ve iyi bir koça ve ekibe denk gelmesi gerekiyor.

    10 marttaki 32 sayı, 18 riband'luk performansı gerçekten şahane: bakınız

    doncic benim gönlümde yatan bir numara ama ayton olursa da üzülmem.
  • lottery'de dallas veya phoenix 1.sırayı alırsa kesin bunu 1.sıradan seçecekler. iki takımın da en büyük eksiği pivot. memphis'in durumu ise gasol'u gönderip göndermeyeceklerine göre değişir. memphis seçerse gasol yolcu demektir. 33 yaşında ve iki sene daha kontratı olup ta yıllık 24 milyon dolar kazanan adamı kime kakalayacaklar o da meçhul.
  • 2018 nba draftlarında phoenix suns'ın yeni koç olarak slovenya'yı avrupa şampiyonu yapan, nba ve ncaa'de 20 yıldır görev alan, daha önce detroit, utah, clippers, cavaliers, orlando gibi takımlarda asistan koçluk yapmış igor kokoskov'u getirmesinden sonra birinci sırada luka doncic'in seçileceğini düşünüyorum ve de deandre ayton'un da memphis tarafından seçileceğini tahmin etmekteyim. 22 haziran sabahı entryi hatırlarsam bir edit geçerim. bu oyunu seviyorum !

    edit: 22 haziran gece yarısından merhabalar ! deandre ayton phoenix suns tarafından seçildi. benim ütopyam patladı. sevgiler.
  • 16 yaşından bu yana üst seviyede basketbol oynayan, daha 20 yaşını görmeden slovenya'yı avrupa şampiyonu yapan luka doncic'in yerine birinci sıradan seçilmesi hata olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap