• özet

    inönü üniversitesi tıp fakültesi vaka sayısının 30 bini aştığı bu günlerde online verdikleri eğitimin sınavını yüz yüze yapmaya karar vererek öğrencilerin hayatlarını tehlikeye atmaktadır.

    normal şartlarda eylül ayında başlaması gereken örgün eğitim ülke genelinde çoğu üniversitede olduğu gibi inönü üniversite'nde de pandemi nedeniyle uzaktan eğitim formatında devam etmekte. bu süreç içerisinde gerçekleştirilmesi gereken 1. komite ile aralık ayında gerçekleştirilmesi gereken 2. komitenin 14 aralık tarihinde yüz yüze şekilde gerçekleştirileceği ve bu süreç içerisindeki tüm sorumluluğun öğrencilere ait olacağına dair bir belge imzalamaları gerektiği öğrencilere bildirildi. sadece slayt okuyarak ders anlattıklarını düşünen hocaları ile bir tanesinin bile yüzlerce bilgi içerdiği iki komiteyi bir arada aynı gün hiç ara vermeden yapmak resmen haksızlıktır. yüzlerce öğrenciyi farklı şehirlerden bir araya getirip aynı salon içerisinde saatlerce tutmak amacı geleceğin sağlık personellerini yetiştirmek olan kurumun amaçlarıyla çelişmektedir. bu süreçte aynı zamanda barınacak yer problemi oluşmakta ve tüm öğrencilerin kyk yurtlarında kalacağı bildiriliyor, pazartesi günü yapılması planlanan sınav için sokağa çıkma kısıtlamaları da göz önünde bulundurulursa farklı şehirlerden gelmiş yüzlerce öğrencinin bir öğrenci yurdunda bu koşullarda bir hafta sonu geçirmesi zorunlu hale geliyor. ayrıca o tarihte covid testi pozitif olanlar için ayrıca bir önlem alınmamakta ve sadece haziran ayında gerçekleşecek mazeret sınavıyla bunu telafi edebilecekleri bildirilmekte. bu çözümsüzlük öğrencilerin test sonuçlarını gizleyip sınava girmelerine neden olacaktır.

    bu sorun hakkında twitter'da seslerini duyurmaya çalışan inönü üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerine inönü üniversitesi rektörü şu yanıtı vermiş olup sonraki gün gerçekleştirilen görüşmede hiçbir değişiklik yapılmadığı öğrencilere bildirilmiştir.

    veli ağbaba'nın tweeti
    1
    2
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap