6 entry daha
  • bazıları "kredi kartıyla geçinmemeleri" yazarak kendini komik duruma düşürmekten çekinmemekteler. çünkü bu durum kesinlikle sebep değil sonuçtur. gelelim sebeplerine; %3 enflasyon, faizsiz kredi, alım gücü, taksitle araba olanakları olan ve tabana yayılan eşitlik ve refahlık anlayışına sahip ülke bulursam ben de kredi kartı kullanmam.

    çorak toprakları, insanlık düşünce yapısında mihenk taşı olan alman bilim ve felsefesiyle bir tutuyorlar. geçmişe göz attığımızda ortaya çıkan bir kaç ismi saymakla başlayalım o halde:

    leibniz, friedrich schelling, johann gottlieb fichte, kant, hegel, feuerbach, marx, arthur schopenhauer, nietzsche, karl jaspers, goethe gibi ünlü filozoflar bulunmaktadır.

    mütevaziliğe gerek yok çünkü hakikatten uzaklaştıkça zihinlere perde çekiyoruz. çok övündüğünüz osmanlı, bu ülkenin askerliğini ve getir götürünü yapıyordu. ucuz iş gücünü karşılıyordu.

    güçlü devlet ancak güçlü vatandaşlar yetiştirerek olur. ahmet hamdi tanpınar'ın dediği gibi "türkiye, evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkanını vermemiştir."

    "sakız orucu bozar mı?", ceddin deden, enişte, cariye konularından ilerlemeye devam.
218 entry daha
hesabın var mı? giriş yap