17 entry daha
  • kötüydü:

    - başta balans...

    yine ve yeniden ağzımıza sıçtınız, bravo size! bir gün kapasite fazlası bilet satmak götlerinde patlayacak ama o ana kadar geçirdiklerini kar sayacak yine bunlar. hayır fazla bilet satıp, ve bununla da kalmayıp, konser günü karaborsa misali "30 lira daha verin balkondan izleyin" anlayışla sömürdüklerini mekana ve iyileştirilmesine harcasalar içim gam yemeyecek he. o ses sistemi nedir ki öyle? vokal(ler)in zerre sesini duyamıyorsun. "en önde monitörün yakınında durursan duyamazsın tabii" demezler umarım cevaben. ortamın ses düzenini/akustiğini vesairesini ayarlamak senin görevin, bana ne! diğer yandan konser esnasında kalabalık arasında bira satışı yapan garsonları ya da patronları bi' siktirip çay koysunlar bi' zahmet. hangi mantık lan bu, ben orada sahneye dalıp gitmişken paldır küldür yanımdan geçip "bira?" diye sormak? -ya anlattıkça anlatasım geliyor mekan berbat bir yer olunca da- kapasitenin üzerinde seyirci aldıkları yetmiyormuş gibi, mekanda bir adet havalandırma da yok arkadaş. kan ter içinde getiriyorsun konserin sonunu, bir mol oksijene muhtaç oluyorsun çıkarken. son olarak da, "onlarla içeri giremezsiniz, yasak!" "uyarısıyla" zorla aldıkları vestiyer parası da münasip olaraktan helal olsun.

    - seyirci...

    azınlık, gerçekten bu adamı "dinlemeye" gelmiş kimselerdi. onun dışındaki modeller şöyle: richie'nin malum karizmasından hallenmiş, en önlerde konser sırasında dahi rujunu düzelten ve ağızlarının suyu akan groupie kılıklılar; richie'ye el sallayıp tam fotoğraf makinesine baktığı anı karelemek isteyen ve konser öncesi aynı yöntemle pedalboard'u 1 milyon kez kareleyen 17 yaşındaki gitar tanrıları; ve onun dışında ortalama bir müzik dinleyicisi olan hemen her konserin mevcutları... total'de berbat yani. o sesi çıkmayan -kuru- kalabalığa all along the watchtower bis'ini yapmalarına bile şaşırdım. yoksa iki alkışa... "adettendir" deyip çıkmışlardır anca.

    - organizasyon...

    konser günü öncesi duyurulan imza gününü gören olamadı maalesef. ha kendi çabamızla, mekandan çıkarken iki çift laf edebildik sevdiğimiz bu adama da, yine de nedir ne değildir bu imza günü meselesi hala bilmiyoruz. [edit: ron jeremy'nın mesajı üzerine... konser sonrası bekleyen fazla sayıda seyirci zaman açısından korkutmuş adamları. zira sabah 6'da bir sonraki konser için madrid uçağına yetişeceklermiş. ileri tarihte olası bir diğer türkiye konserinde bu tip bir buluşmanın sözünü vererek ayrılmış richie kotzen]onun dışında, konser öncesi ve sonrasını gayet yakından takip ettiğimden, richie'nin bir gün önceden katıldığı rock fm programını da(tekrar dinlemek isteyen olursa bir hayırsever kaydetmiş; http://hotfile.com/…/cd112ad/richie_rockfm.mp3.html) dinledim. bu tip adamları "böyle" programlara çıkarmayın abi. layıkıyla ağırlayamayacaksınız hiç çıkarmayın. programa bakan görmüştür zaten, bakmayana ben özetleyeyim; sunucusunun bu özel konuğu hakkında doğru düzgün bir araştırma yapmadığı, ortaokul seviyesinde ingilizce sohbetlerin döndüğü, onun haricinde de konuk orada dururken türkçe geyiklerin çevrildiği garip bir program. iyice detaylara girdiğimin farkındayım evet de, "yakışmaz" abi bu işin kısacası. ağırlama işi bundan sonra geleceklere daha iyi yapılmalı rica ederim.**

    en önemlisi ve son olaraktan iyi bir şeyden bahsedeyim... richie kotzen!

    görmeyeli "finger style" yapmış ya bu! shred'vari sololardan ziyade leziz ve bol legato'lu icralar dinledik, -tek kelime- müthişti. penasız yaptıklarına da şaşırmamak mümkün değilmiş meğer. richie kotzen için de bir kilometre taşıdır bu açıdan türkiye konseri sanırım.

    setlist'ten biraz bahsedeyim... tatmin edici olsa da bende ukte bırakmadıkları da yok değildi. ne bileyim, bi' dust olsun, you can't save me olsun, shine olsun... çalınmadı ulan, ah çalınmadı! a love divine, faith, fooled again, high zaten allah'ın emriydi. best of times plaseydi, güzeldi.

    master seviyesindeki bu virtüöz gitarist yeni signature siyah telecaster'ıyla sahnedeydi. gece adına sadece kendisi inanılmazdı. sadece ondan memnunum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap