26 entry daha
  • serkan aydın'ın, solun bir kısmının içinde debelenmekte olduğu stk düşmanlığının ifade ve tezahürü olan bir yazısının, 16 eylül 2011 tarihinde çıkmış olduğu internet sitesi.

    http://jiyan.org/…rlar-odullendirildi-serkan-aydin/

    bu düşmanlığın kaynağı, serkan aydın ve ona benzer, hayatları boyunca laf üretmekten başka bir iş yapmamış olan solcuların, sahada insan hakları uğruna ve muhtelif dertlerin halli için çalışan ve karınca misali sabırlı adımlarla yavaş yavaş neticeler alan veya o neticelere yaklaşan stk'lara karşı duydukları hasettir.

    serkan aydın benzeri solcular, bembeyaz ve rahat hayatlarının temin etmiş olduğu toz pembe şartlar içinde, stk'ları ideolojiden sapma ile suçlarlar. kendilerinin bilmediği tecrübe etmediği dertlerin halli için stk'ların verdiği mücadeleyi, ideolojik olmadığı için hakir görürler. serkan aydın mesela, "ağlak ve dilenen pozisyon"dan dem vurmuş. tabii, dertler kendinin olmayınca gururlu olmak kolay oluyor.

    serkan aydın bir de "tecrit" çağrısında bulunmuş. bu kadar yıkıcı ve menfi olmasa komik olabilecek bu çeşit tecrit çağrılarını arada yapar bu insanlar. bu çağrıların bir diğer misali için bkz.

    http://jiyan.org/…iran-heyecanli-bir-secim-olacak”/

    yukarıdaki çağrısında burak cop şöyle demiş: "bir kere yapılması gereken ilk şey, referandum döneminde militan bir ‘yetmez ama evet’ kampanyası yürüten, ancak kendini sosyalist, devrimci vs. diye adlandırılan unsurların tecrit edilmesi."

    şeytan diyor o meşhur tabiri kullan; ama, bu entry'nin yazarı, serkan aydın benzeri solcuların ulusalcı suçlaması karşısında samimi olarak üzüldüklerini gayet iyi bildiğinden şeytana uymayacak.

    ancak, serkan aydın'ın ifade ettiği bu stk düşmanlığının, hem esas hem ifade şekli olarak, banu avar'ın stk düşmanlığına fevkalade benzediği, görülmeyecek ve söylenmeyecek gibi değil.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap