6 entry daha
  • et yiyin.
    hem protein açısından zenginliğiyle kaslarınızı destekleyecek olan et ürünleri, aynı zamanda sindirimi için vücutta fazladan işlemlerden geçtiğinden ötürü metabolizma hızınızı artıracaktır. hatta genel olarak protein abanın abi. peyniriydi yoğurduydu, iyidir.

    nişasta ve glikozu(meyve hariç) hayatınızdan çıkartın.
    yani; makarnayı, pilavı, patatesi, ekmeği, çay şekerini, pastayı, tatlıyı, pirinci, bulguru, birayı çıkartmanız gerekiyor en azından birkaç ay. kola fanta gibi sıvı besinlerde light olanları alın. yoğurtta ve sütte de tabi.

    ekmek yemeyin.
    türk beslenme alışkanlığında ekmeğin büyük rolü olduğunu biliyorum. size küçüklükten beri "ekmeksiz doymazsın" dendiğini de. bu yalanın sebebi tamamen fakirliğimize dayanıyor arkadaşlar. eğer ekmek gibi çok ucuz bir besinden vazgeçebilecek ekonomik durumunuz varsa, vazgeçin.

    yürüyün.
    apartmanınızda merdiven varsa asansör kullanmayın. yolunuzu uzatın kasten, hatta yürüyebileceğiniz mesafedeyse otobüse binmeden eve gitmeyi deneyebilirsiniz iş-okul çıkışında.

    acı yiyin.
    acı biberin metabolizma aktivitesini artırdığı, bilimsel bir gerçektir.

    kahve için.
    kahve tüketiminin metabolizma hızını 1 saat boyunca yüzde 20 artırdığını okumuştum.

    su için.
    her aktiviteniz su tüketilerek gerçekleşir vücutta. yeterince almazsanız, aktiviteler yavaşlar.

    egzersiz yapın.
    bir dumbbell'a dokunmak sizi arnold schwarzenegger'a çevirmeyecektir. "ama badici gibi olmak istemiyorum" tembelliğiniz için uydurduğunuz bir şey. özellikle duşa girmeden önce yaptığınızda hem terlemiş olacaksınız, hem de akabinde temizleneceksiniz. hem egzersiz yapmış olup, hem de temiz olacaksınız. ağırlık kaldırmak kaslarınızı da artıracaktır bir süre sonra, kas dediğiniz şey vücudun motorudur. daha fazla motor hacmi, daha fazla yakıt tüketimi demektir. yakıt dediğim de götünüz ha.

    karnınızı içinize çekin.
    hem görünüşünüz daha iyi olacaktır, insanların fark etmesi motivasyonunuzu artırır; hem de teknik olarak bir karın egzersizi yapmış olacaksınız. bir kuşta iki taş.

    kalori sayın.
    basit ve kaba bir hesapla (kilonuz x 25) kcal, kilo vermeniz için ideal bir değerdir.

    üç ayda 20 kilo vermek için uyguladığım şeyler bunlardı. işe yaramıştı.

    -yazdığım hiçbir veri profesyönel değildir, ölürseniz filan kendinizden mesulsünüz lan. gidin diyetisyenle konuşun.

    edith piaf: bi de oruç tutmayın yani bana sorarsanız. 16 saat aç kalıp metabolizmanın yavaşlamaması diye bir olay pek yok. hele ki mevsim yaz, kilo vermek iyice zorken.

    yeni zamanlar editi: vejetaryen oldum. et filan yemiyorum ama kilo almıyorum. kilo vermek için alternatif bir yol olduğunu reddetmiyorum et yemenin, ama ilk olarak başka yollar da varmış, ikinci olarak dünyada "ben"den daha önemli şeyler de var. dünya, açlık sorunları, küresel ısınma, hayvan hakları filan.

    daha yeni zamanlar editi: yaş büyüdükçe öğreniyorsun, bizim lisedeyken sezgisel geldiği için deneyip başarılı olduğumuz bu üstteki tavsiyeler toplamı, aslında zaten var olan bir şeymiş. adı da ketojenik diyet imiş. karbonhidratları kısıtlayıp yağ ağırlıklı protein eşlikli beslenince vücudumuz keton denen şeyler üretiyormuş. bunlarsa yağ yakma çocuklarıymış. buraya yazmadığım bir yan etkisi vardı, ağız kokusu. o da ondanmış. ayrıca su zaten önemlidir de özellikle yazmamın sebebi o ara manyak gibi dehidre olmamdı, o da keton miktarının artmasıyla alakalıymış.
10994 entry daha
hesabın var mı? giriş yap