17 entry daha
  • tam olarak doğru bulmadığım ancak desteklediğim videodur.

    zamanında bu tanıtım videosu furyası ilk çıktığında bendeniz yaz okulunda ders almaktaydım. bölümün reklamını yapmak için bölüm başkanı başta temizlikçisine kadar herkes şebek oldu ve biz de zorla buna alet edildik. ingilizce eğitime rağmen dersleri yarım yamalak türkçesiyle anlatan, öğrencilere sataşan hoca gitti, yerine ingilizce ders anlatan (tabii ki beceremedi) efendi tavırlar sergileyen bir hoca geldi.

    utanmadan, "sınıftaki az sayıda kızları aralara dağıtalım görünsünler, marjinal tipleri öne alalım, sen şapkalı gel buraya otur" gibi kurgular yaptılar.

    50 yıllık laboratuvardan bir kare görüntü alınmadı ama öğrencilerin erişemediği yerlerde, sözde orada herkes güzel çalışmalar yapıyormuş gibi videolar yapıldı.

    ancak no brain odtü ile ilgili temel sorun belirtilen sorunların bir üniversitenin en asıl sorunları olmamasıdır. bir üniversitede temel sorun ancak öğrenciye ve eğitime ne kadar önem verildiği ile ilgili olabilir. yemekhanesi iyi olmayabilir, alternatifini kullanırsın, yurtları az olur dışarıda kalırsın. sonuçta her üniversite tüm yaşam alanını sağlayacak diye bir yasa yok. ancak bir üniversitenin eğitimi yanlış yönlendiriliyorsa, kaldırımların nasıl göründüğü, sınıflardaki sandalyelerin sağlamlığından önemliyse, o üniversite bitmiştir. ve maalesef odtü - bir odtülü olarak üzülerek söylüyorum - bitmeye adım adım ilerliyordur.

    no brain odtü videosu yapanların ellerine sağlık ama umarım bir dahaki sefere daha iyi noktalar vurgulanır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap