90 entry daha
  • istanbul'un kuzeyindeki ormanların yok edilmeye başladığı dönemde aklı olana uyarı olması gerekendir. bu daha bir şey değil, sen o ormanları yok et yağışı nah görürsün bir daha.

    benim babamın memleketi sırbistan. 2000'lerin başlarında sık sık ziyarete giderdik. hatırlayan olur belki o dönemlerde istanbul'da hem kış inanılmaz karlı geçmişti, hem de yaz nefes alınmayacak kadar sıcaktı. o sıcak yazın en sıcak günlerinde, temmuz ayında ben sırbistan'daydım. orası da inanılmaz sıcaktı. sonra bir kaç günlüğüne babamın doğduğu köye gittik. köy orman içinde. o cayır cayır temmuz sıcağında, istanbul civarında bütün dereler kurumuşken, ben ormanda geziyordum ve bastığım topraktan bildiğin su fışkırıyordu. oradaki derelerin hala gürül gürül akıyor olduğunu söylememe bilmem gerek var mı? senin inancına göre yağmuru allah yağdırıyor belki ama öyle olsa bile yağdırması için ona güzel bir sebep vermen lazım. bu sebep dua değil ağaçtır, ormandır.

    son olarak gerçekten kurak geçmesi dileğine ben de katılıyorum. akıllar başa gelir mi şüpheliyim gerçi ama, bir umut işte.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap