7 entry daha
  • (bkz: #49466445)
    (bkz: #49489376)
    (bkz: #49585435)

    evet. geçen hafta dediğim gibi 2.45-2.50 arasında, son dönem hareketliliğine göre uzun denilebilecek süre güç toplayan kur, 2.55-2.60 bandına dokundu. bugün avrupa merkez bankası'nın parasal genişlemesi gündeme gelecek, avrupa merkez bankası başkanı draghi konuşacak falan. çok etkisi olmayacak.

    yarın amerika'dan gelen tarım dışı istihdam verisi fiyata yansıyacak etkiye sahip.

    şimdi yıl başından bu yana tl, dolar karşısında %10 devalüe oldu. yani gelişmekte olan diğer ülke piyasalarının ulusal para birimlerinden negatif ayrışmaya devam ediyor bizim tl'miz.

    bugün kurun, tl karşısında güçlenmeye devam edeceğini düşünüyorum. çünkü fed'in faiz artırma iradesinde bir değişiklik yok. bu noktanın altını çizmek gerek, fed bu faizi arttıracak. sadece fed başkanları, işin zamanlaması konusunda anlaşamıyor. kansas başkanı haziran diyor, chicago başkanı 2016 olsun diyor vb. yani aslında bu faiz artırımı hikayesi uzadıkça, kurun ulusal para birimleri karşısında değer kazanması da artacak gibi. bir an önce faiz artırımı olması daha hayırlı gibi.

    kur bugün 2.58-2.585 bandında (yatay hareketle) güçlenirse, 2.60 önümüzdeki hafta rahat aşılacak gibi. böyle gittikçe kurun geri dönüş noktalarındaki desteği de yukarı doğru öteleniyor.

    bir noktanın daha altını çizeyim.

    tip: tcmb'nin dünkü 60 milyon dolarlık döviz ihalesine 110 milyon dolarlık teklif geldi.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap