3 entry daha
  • kafam ölümüne karışıktı.

    türkiye'nin ve dünyanın en iyi beyin cerrahlarından biri ameliyat olman şart derken, diğeri gamma knife tedavisi ol ne ameliyatı diyordu. beyin cerrahı deyince akla gelen üçüncü isim ilhan elmacı'ydı. yaşı daha genç diye olsa gerek. yoksa kendisi benim için necmettin pamir 'den sonra hemen ikinci sırada gelmektedir mükemmellik konusunda. necmettin hoca daha kıdemlidir ne de olsa.

    kararı ilhan hoca ne derse ona göre vereceğim dedim. ama ödüm kopuyordu iyice kafamı karıştırırsa diye... annem babam ve ben, ilhan hocanın o dönem çalışmakta olduğu medipol üniversitesi hastanesi'nden randevu alıp gittik.

    yahu bir doktor, hele ki böyle dünya çapında bir doktor bu kadar nazik, bu kadar ilgili, bu kadar egosuz olur mu yaa??? bakın abartmıyorum adam 40-50 dakika boyunca bizi esir edip, zorla tüm sorularımızı sordurtup, hepsini tek tek cevapladı. bizde soru bitti, adam bize "bakın iyi düşünün. sonradan aklınıza gelir niye sormadım dersiniz. acele etmeyin düşünün sorularınızı" diye ısrar etti. nasıl güler yüzlü nasıl sempatik.

    gamma knife olacaksınız tabi ki dedi. "ben de yapıyorum bu hastanede gamma knife, ama siz taa maltepede oturuyorsunuz, kozyatağı acıbadem hastanesi'nde prof. dr. selçuk peker 'e yaptırın bu tedaviyi evinize de yakın olsun. zaten selçuk bu konuda bir numaradır biliyorsunuz" dedi. hayatımın kararını bu adam sayesinde vermiş oldum.

    allah çok uzun ömür versin ilhan hocaya. daha yaşı genç. yarın öbür gün allah muhtaç etmesin tabi ama hocanın varlığını bilmek bir huzur veriyor insana.

    iyi cerrah olmak ve iyi doktor olmak başka şeylerdir. mükemmel insan olmak ise bambaşka. ilhan elmacı iyi bir cerrah, iyi bir doktor ve mükemmel bir insandır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap