3 entry daha
  • valla ne güzel ya, ilk gün emanet oylara teşekkür et, şimdi de emanet oylarla barajı geçmedik de. kandil'i, altan tan'ı, şimdi de selosu. o zaman seçim öncesi niye buralarda ağlaştınız "bize oy verin yoksa tayyip hepimizi sikecek" diye.

    neyse, oy verenler düşünsün. onların içi rahatsa mesele yok.

    zorunlu edit: entry bu kadar favlanıp "emanet oylara teşekkür etti ama onun sayesinde barajı geçmediklerini söyledi" diye mesajlar almaya başlayınca ekleme gereği hissettim. o mesajlara verdiğim cevabı buraya da yazıyorum.

    yukarıda yazdığım gibi seçimden önce her gün çeşitli başlıklarda şu serzenişi okuyordum, "oy verin yoksa tayyip gelecek" diye.

    chp'ye daha önce oy verenlerin dışında önemli bir nüfusun ilk kez chp'ye verecekken barajı geçsin diye hdp'ye oy verdiğini düşünüyorum.

    ve bu açıklamanın ilk gün değil kandil'in açıklamasının ardından gelmesi de ayrıca manidar.

    "barajı sizin sayenizde geçmedik" demek doğruysa bile bana göre kılıçdaroğlu'na isteyerek ve severek oy verecekken sırf akp gitsin diye hdp'ye oy verenleri incitecek bir söylem. zira o insanların hdp'ye oy verirkenki motivasyonu barajın aşılmasıydı, daha fazla oy alınması değil. empati yaptığımda, eğer hdp'ye oy verseydim kendimi kötü hissederdim. entryi de bu sebeple yazdım.

    ama yine yazdığım gibi bu konuda esas konuşması gereken kitle oy verenler. onlar memnunsalar problem yok.
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap