39 entry daha
  • sözde yargısız infazı desteklemeyenlerin üzerinden fırsat bu fırsat yine yeni yeniden kadına hakaret ettiği olaydır. peki sen kim oluyorsun da o kadınlara "kevaşe", "kaşar" veya "kezban" diyebiliyorsun? ben de bu kadınların yerinde olsam sözlükte hakaret eden yazarlara hakaret davası açardım.

    linç kültürü elbette kabul edilemez; eğer ülkede gerçek anlamda hukukun üstünlüğü varsa. eğer bir kız çocuğu ya da kadın tacize ve tecavüze uğruyor, hatta öldürülüyor, ancak tacizciler, tecavüzcüler ve katiller sırf takım elbise giydi ve pişmanım dedi diye buluşmaya bıçak veya silahla gitmesine rağmen saygın duruş indirimi vs. alıp cezasını tam anlamıyla çekmiyorsa o ülkede adaletten ve hukuktan bahsedilemez.

    ayrıca, böyle bir olaya kalkıştıklarına göre canları çok yanmış olabilir bu tür olaylardan değil mi? artık canlarına tak demiş olabilir. büyük olasılıkla şikayet etmiş, ancak bu şikayetler sonuçsuz kalmış olabilir. bir de buradan bakın teşhir olayına.

    tekrar intihar olayına dönecek olursak, bu "arkadaşın" kendisini dört kez bıçaklamış olmasına rağmen hayatta kalması, hele de dört farklı yerinden bıçaklamışken hayati bir organa zarar vermemesi bana düşündürücü geldi. nereden biliyoruz bir avukattan akıl alıp kendine zarar vermeyecek, ama tepkileri dindirip karşı tarafa yönlendirecek şekilde böyle bir işe kalkışmadığını? neden şimdiye kadar gidip o teşhir eylemini gerçekleştirenleri şikayet etmedi? bunların cevaplarını da bulmak lazım.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap