108 entry daha
  • ikinci ya da bilmem kaçıncı el türkçe olanlarının günümüzde saçma sapan fiyatlarla satışa sunulduğu medya.

    beş senedir plak topluyorum. son bir senedir türkçe plak alamaz oldum. fiyatlarda resmen konut fiyatlarına benzer bir şişme var. 3-4 sene önce 50-150 tl arasında fiyatlarla aldığım ibrahim tatlıses, müslüm gürses, nilüfer, ajda pekkan gibi isimlerin aynı plakları şu an 250-300 tl'den aşağıda sunulmuyor. günümüzde bulunması zorlaşan ilk basım anadolu rock plakları için neredeyse asgari ücrete yakın fiyatlar isteniyor.

    analog ses avantajına sahip olsalar bile çoğunluğu yeterli stüdyo imkanları altında kaydedilememiş bu albümler için istenen ücretler gerçekten saçmalık derecesine ulaştı. master kayıtların olmaması, plaklardaki eserlerin doğru düzgün şekilde cd'lere basılmaması gibi faktörler de plaklardaki bu saçma enflasyonun diğer sebeplerini oluşturuyor. son bir senedir plak işine ilgi duyanlar ciddi şekilde dezavantajlı durumdalar. ilk zamanlarda topladığım plakları şimdi toplamaya kalksam, büyük kısmını alamam, emin olun. yıllardır alışveriş yaptığım plak sahafından bir ay önce, sahibinin çılgın fiyatlar söylemesi sebebiyle ilk defa elim boş ayrıldım. cidden bir 45lik olsun dahi almak istedim ama çıtırtıdan gebermek üzere olan bir türk halk müziği 45liğine bile 100 tl fiyat çekilince başka çarem kalmadı.

    kısacası bir ilgi alanı daha ülkedeki kısadan köşe olma hevesleri yüzünden astral boyutlara yükseldi. geçmiş ola, ne diyeyim....
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap