• sağlık ve mutluluğa hizmet eden sporun cahillik ile birleştiğinde ortaya çıkardığı sakat karakterlerin ifadesidir.

    1-)başlıkta yazdığı gibi "genelde" görülen bir durumdur.

    2-)büyük tecrübe abidelerini, bilginleri ve insan doğasını çözmüşleri kapsamaz.

    3-)genellemesinin yanında vücut geliştirme sporunu kötü bir spor da yapmaz.

    fiziksel gösterişe yönelik çalışmalar, insanın içindeki süper egoyu sürekli olarak besleyen bir durumdur. böylece gün geçtikçe kişi kendisinin hormonlarının üst düzeye çekilerek duygularının da netleşmesi sonucunda artarak kendisini diğer insanlardan üstün tutmaya başlar.

    üzerinde düşünüp bir sonuca varmadığı veya genel bir tecrübe edinmediği taktirde de bunu özgüven sanmak gibi büyük bir cahillikle de hayatına devam eder.

    özellikle bir felsefesi olmayan dövüş sporlarına "iki adam döveyim" gibi bir mentaliteyle giden türk insanı da bunun bir üst kademesini oluşturur.
    aynı değildir, ancak belki bir piramit gibi benzer konumda yükselir.

    *aniden öfkelenmeye hazır duruma gelir.
    *onun bu sorununa karşı alttan alan insanları küçük görmeye başlar ve gün gittikçe egosu şişer.
    *sürekli dışarıdan bir saygı beklemeye başlar ve bunun gerçek saygı olmadığını fark edemez bile.
    *insanların enerjisini fark etmeden sömürür. ancak her seferinde hem içten içe daha fazla tepki çeker, hem de kendi bilinçaltına hasar verir.
    *hırçınlaşır ve bu sorununu cesaret ile aptallık arasındaki ince çizgiye tabi tutamamaya, daha da sağlıksız hareketlerde bulunmaya başlar zamanla.
    *insanları etkilemek onun hayatının gayesi olmuştur artık bu davranış modeli zihnine kodlandığında.. daha doğrusu bu sadece boş bir çabadır. yoksa egonun işe yaradığı veya sonunda kaybeden olmadığı görülmemiştir. dahası egosunun baskısıyla yaşayacağı huzursuzluk ise gerçekten kar zarar oranı olarak bir şey katmaz kendisine.

    bu yazmış olduklarım cahillik ile bu sporların bir araya gelişinde yarattığı sonuçlardır.
    genelde türkiye gibi ülkelerde olur. veya sosyolojik olarak enteresan bir kıvamda olan abd gibilerde.
    işini hakkıyla yapan çok iyi kalpli ve çok çalışkan bu kadar fazla insan varken asla onlara karşı bir itham söz konusu olamaz. ehil olan herkesin yeri başımızın üstüdür ve onlar gerçekten saygıya değer olan insanlardır.

    bunlar sadece gözlemdir. elbette bir noktası yada birkaç noktası yanlış olabilir. gözden kaçmış olabilir. eksik olabilir. veya sadece bir konuyu ele aldığından ayrıca diğer bazı konularda da olan şekliyle şahsi zenginliğin sosyal düzeyde ele alınışıyla da benzer psikolojik durumları da açıklayabilir.
    misalen zenginlik güzeldir ; ancak güzel insanların elinde olduğunda daha da güzeldir. diğerlerinin elinde ise bir canavara dönüşmeye her saniye müsaittir.

    tanınan usta bir dövüşçü ile olan sohbetimde ve yaptığım karakter analizinde bana çok çok uzun yıllardır kimseyle asla kavga etmediğini ve sürekli her şeye en iyi ve güzel şekilde yaklaştığından bahsetmişti. kimseyi etkilemeye ve kendisini üstün tutmaya ihtiyacı olmadığından, bunun en büyük kibir olduğundan ve gün geçtikçe insanı yok eden bir virüs olduğunu söylemişti. ve gerçekten de herkes tarafından kalpten sevilen biriydi her zaman. saygı duyulan ve hayatı örnek alınan biri.
    aynı biraz parayı bulunca herkesi ezmeye kalkışan cahil bir bünye ile, halen yıllar önce alışveriş yaptığı yerlerde, akşamları dostlara anlatılan güzel hikayelerde resmi ve ismi baş köşede asılı olan multi milyoner ve tevazu sahibi zenginlerin kalplerde hep iyi şekilde hatırlandığı gibi.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap