• ön edit: başlığın uzun hali: erdoğan'ın 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onaylaması
    müthiş eğitim sistemimizi arşa çıkaracak über gelişme.
    2012 yılında itibaren gözlemledim özel üniversiteler tek tük açılmaya başlamıştı birşey hissetmiyorduk. açık öğretim ise faal durumdaydı. türk insanının isteklerine baktığımızda normal bir çekirdek ailenin en büyük arzusunun genelde oğlunu, kızını üniversite okutmak olduğunu biliyoruz ancak bunun içinde bir liyakat, olgunluk ve karakteristik yatkınlık gerekiyor.
    üniversitelerin haddinden fazla açılması ve bunların özel ve devlet karışık açılması sisteme hem parayı soktu hemde karakteristik yatkınlığı üniversite olmayan bireyleri. ösym'nin sınavları zeka ölçmüyor bilgi ölçüyor. karakteristik yatkınlığınız olmasa bile rahatlıkla üniversiteye girebilirsiniz, nede olsa her yer üniversite. özel üniversite durumu ise başlı başına bir sömürü. ürün olarak eğitim veriliyor ve oğlun, kızın devlet kazanamadıysa endişelenme bas parayı biz veririz diplomayı diyor, bunu da ilindeki muadili devlet üniversitesinden çok daha düşük puanlara öğrenci alarak yapıyor. yanlış anlaşılmasın bu bölüm o arkadaşlar emek vermiyor demiyorum, ancak parayı eğitime sokmak yanlıştır. dershaneden bozma bina üniversiteler var istanbul'da.eski sistemde paralı okulların gerçekten iyi eğitimleri vardı ve sayıları çok azdı.
    istihdam yaratamıyorsunuz, emeklilik yaşını 60'lara kadar çıkartıyorsunuz. gelen genç nüfusun yarısında fazlasını üniversite mezunu olarak piyasalara pompalıyorsunuz, genç nüfus işsiz kalıyor patronlar veya işverenler herkes işsiz işine gelirse diyebiliyor, devlette kadrolar yüksek emeklilik yaşından dolayı açılmıyor. hala neden üniversite açıyorsunuz!!!
    ek bilgi: en başarısız üniversite sıralamasında akp tarafında kurulan üniversiteler sonu çekiyor.
    kaynak: https://www.sozcu.com.tr/…er-sinifta-kaldi-2404601/
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap