• dişi bir kedi aynı anda başka babalardan yavrular dünyaya getirebiliyor.

    erkek kedi yavruları öldürüyorsa kendi yavruları olmadığı içindir. bu şekilde dişinin kendisi ile çiftleşmesine zorlamış oluyor.

    yavruları olan dişi erkek kedi ile çiftleşmez.
  • iki tane ana sebepten yaparlar. birincisi yavrular başka erkeklerdense onların tohumlarını ortadan kaldırarak egemenliklerini sağlama almak için, diğeri de annenin tekrar döllenebilecek aşamaya dönmesi ve kendi tohumlarını atabilmek için. bazen kendi yavrularını öldüren erkekler de olabiliyor ama. eğer yavruların bok yoluna gitmesini önlemek istiyorsanız erkek kedilerin ulaşamayacağı bir yerde büyümelerini sağlamalısınız.

    ve evet, hayvanlarda ahlak, vicdan, etik gibi olgular yoktur. bunlar insanın icatlarıdır.
  • yavrular karantina muhabbeti yapmış olabilir.
  • bir bakteri ile bir organizmanın ortak noktası;
    kendi genetiğini yaymak.
  • kendi egemenliğini korumaya çalışıyor, sanki krallık yönetecek. karşıma çıkmasın.
  • şöyle bir örnek vereyim o zaman; erkek kedim toplamda dokuz adet yavru büyüttü, bunların altısı tanesi kendi yavrusu, üçü tanesi dişi kedimin 12 günlük sokak macerası sırasında hamile kaldığı yavrulardı. ne kendi yavrularına ne de üvey yavrularına bir gün sert davrandığını görmedim. tam tersine annelerinden bile yoğun ilgi gösterdi. onlarla oynadı, kıçlarını temizledi, üzerinde uyuttu, hatta ve hatta anneleri biraz sert davrandığında gidip anneye saldırdı. karakterle ilgili bir durum olmalı.
  • seleksiyon.
  • bildiğim kadarıyla sadece erkek olan yavruları öldürüyorlar çünkü ileride kendilerine rakip olma ihtimalini ortadan kaldırıyorlar,dişi olan yavrulara dokunmuyorlar
  • lan hiç mi belgesel izlemiyonuz anlamadım ki. felis leo izleyin mesela sürüde sadece lider çiftleşir ve soyunu aktarır, çünkü en güçlü odur ve soyun ondan geçmesi sürü için en iyisidir. ama başka bir erkek onu alt edebildiğinde sürü için en iyi olan değişmiş demektir, eski artık güçsüz olan genler yok edilir ve yeni güçlü genlere alan açılır.

    bahsedilen felis domesticus da bu çerçevede değerlendirilmeli. kedilerin henüz tam olarak evcilleşemediği gerçeğini de unutmayalım.
  • doğada gayet normal kabul edilen hadisedir. kendi genetik bilgisini aktarmak isteyen birçok canlı türünün erkek bireylerinde gözlemlenebilir. yine de hayvanlarda akraba seçilimi ve hatta başka türlerin yavrularına bakmak gibi durumlar da görülmektedir.

    doğadaki davranışları insani değerlerle irdelememek önemlidir. tabi ki böyle bir durum görürseniz oturup mısır eşliğinde izleyin demiyorum. elinizden geleni yapın vicdanınız rahat olsun.
hesabın var mı? giriş yap