• (bkz: aferin)
  • toplum icerisinde beraber yasamanin zorunluluguymus evlenmek der, bana kalsa evlenmem der, ben her seyi hayal ettim kendimi cok fazla yuk almis gordum "kisi burada sen bi sike yaramazsin demek istiyor" , hep kizdim kızıyorum, icimde bir yanardag var..
  • haksız olmayan kadındır.
    (bkz: damnant quod non intelligunt)
  • evlenmekten değil, türk aile yapısından ve geleneklerden korkan kadındır. sonuç olarak korkmakta haklı kadındır.
  • evet korkarsın. birinin resmi olarak bir şeyi olmaktan, kolonya kokulu bayram sofralarından, ailelerin bitmeyen istek ve taleplerinden, zilde isminin yanına birinin gelmesinden, artık hayatının başka bir evreye geçecek olmasından, eskisi kadar sorumsuz ve çocukça davranamayacak olmaktan, madam bovary'i modern çağda canlandırmaktan. benimle aynı hissi paylaşan hemcinslerim haydi hep birlikte söylüyoruz. sağ eller havaya!
  • kendini bulunduğu toplumdan çok üstte gören, sorsan sabah akşam twitter,instagramda takılıp orada gördüğü 1-2 bir şeyle kendini atom parçalıyor zanneden bir hanım ablanın viyaklamasıdır.

    akla gelen
  • eşimdir bu kadın. bir daha tekralıyorum, eşim. ev de düzdü, eeaağltileriyle de oturdu, çay içti vs vs yukarıda yazılanların hepsini de yaptı. aşk insanlara neler yaptırıyor. ha arada sırada daralıyor, rutinden sıkılıyor benim üstüme atlıyor röööaaağğrrr diye ondan sonra herşey eski haline dönüyor. yapacak birşey yok insan yalnız olunca da her akşam ayrı bir gece klübünde takılmıyor. bu yazdığım şeyler benim için de geçerli. konu dışına çıkıyorum ama eve uğramayan, hayatı şantiyelerde geçen adamdım. son 1 yıldır, bir kere bile -hava almaya bile- akşam tek başıma çıkmadım, canım da istemiyor zaten.
  • korkmakta çok haklıdır. evlenince evdekilerin çamaşırlarından ütüsünden yemeğinden bulaşıklarına kadar her işin üzerine kalacağını biliyordur. sevişmek için hayat boyu kölelik etmeye değer mi diye düşünüyordur. bir de kadının evde yaptığı işler her zaman küçümsenir ya bizde, sen bütün gün evdesin rahat rahat oturdun ne yaptın ki denir kadına. düşünün bir de kadın çalışıyorsa, işten geldikten sonra evin, kocasının, çocukların bakımı da üzerine kalacak.

    lan ben tek başıma eve çıktığımdan beri (bana gelip de arada bir ev işlerinde yardım eden bir sevgilim olmasına rağmen) annemin neler çektiğini anladım yemin ederim. ki kadın sadece kendi işini değil, kendinden başka üç kişinin daha işini yapıyor. bir de çalışan kadın olsaydı elinde kolunda derman kalmazdı herhalde.

    bir erkek olarak, bir kadın çıkıp da sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum derse anlarım onu ki tek korkulacak tarafı bu da değil evliliğin ama yazmaya üşendim şimdi.

    neyse, hayat müşterek agalar. evlenince iki cins de her konuda birbirine yardımcı olacak, biri diğerinin üzerine fazladan yük bindirmeyecek sürekli. nokta.
  • bu düşüncesiyle beni korkutan kadındır.
  • toplum istiyor,annem istiyor, babam soyluyor diye istemedigi seyleri yapmak zorunda hissediyorsa, henuz evlenmeye hazir olacak kadar olgunlasmamis demektir. evlenmesin zaten.
hesabın var mı? giriş yap