• din bozulabilen bir şeyse niye var?
    din nedir? insanları doğru yola sevkedecek ilahi klavuz.
    klavuz bozuksa, ne diye din diye bir şey var?
    ben şimdi bana din diye sokalanmaya çalışan şeye inanırsam olmuyor çünkü zaten o şeyin kendisi bozuk. yok eğer inanmazsam da olmuyor cehennemde cayır cayır yakılıyorum. allah yolladığı dine sahip çıkamamış, suçlusu ben oluyorum. yok eğer bozulmuş dini ben adam edeceksem peygambere ne gerek var? ben peygamber olayım o zaman.

    zaten ibrahimi dinlerin tarihine bakarsanız, bu işte yanlış bir şeyler olduğunu görürsünüz. miladdan öncesini bilirsiniz, hani şu isa dünyaya gelene kadar olan kısım. o zamana kadar insanlığa sadece musevilik gelmiş, o da sadece yahudilere. binlerce yıl boyunca tek din yolluyorsun, onu da sadece bir ırka yolluyorsun. çok saçma bir iş değil mi?

    isa'ya gelelim. isa bu dünyaya niye gelmiş, niye kitap inmiş, niye din yaymış belli değil. deniyor ki isa'nın dinini de kitabını da peşinden gelenler bozmuş. madem böyle kolay bozulacaktı niye var edildi bu din? hiç kimsenin doğrusuna erişemediği bir din ve doğru hali muhtemelen hiç var olmamış bir kutsal kitap. bu mudur? muhammede kadar insanlık tarihine gele gele bu iki çürük çarık bozuk din mi gönderilmiş?

    peki muhammedin tebliğ ettiği din? iddaya göre onun kitabındaki harfler korunmuş ama komple din olarak o da gerçek hali değilmiş, onu da eğip bükmüşler, yorum adı altında ve uydurma hadislerle kafalarına göre şekil vermişler.

    eee? bu din denen müessese hiç ilahi bir planın parçası gibi durmuyor. insanlar sözde bu dinlere tutunmalılar ama dinlerin kendisi çürük çarık, tutanın elinde kalıyor.

    açık açık soruyorum, delikanlı gibi cevap verin. siz allah olsanız ve tüm insanlığa üç din yollayacak olsanız bunları bu şekilde mi yollardınız? hele hele hristiyanlık. niye inmiş, niye böyle bir din gönderilmiş, kime ne faydası olmuş belli değil. bir kişiye bile hayrı dokunmayacak bir kitap neden indilirilir? var mı tarihte bir insan evladı, gerçek bozulmamış, isa'nın naklettiği gibi incili okuyan? yok. ben allah olsam böyle kitap, böyle din, böyle peygamber yollamazdım. din yollamışsam bozulmamasını sağlardım. hem insanlara bu dine inanın diyeceğim ama o dinin onlara bozulmadan ulaşmasını sağlayamaycağım, benim gibi bir allah olmaz olsun.
hesabın var mı? giriş yap