*

  • genellikle konusulan konu hakkinda bilgi sahibi degildir. konusmus olmak icin konusan insan modelidir.
  • kendisinde bu hakkı gören kompleksli insandır.
  • emekli babam
  • bu başlık beni tahrik etmek için mi açıldı ... bu her boka burnunu sokan insanlar neden var bilmiyorum ki! ben işim gereği danışanıma bilgi verirken yan taraftan atlayıp “kesin tansiyon , sarımsak yut.” “ ... ilacı al , hemen keser” diye ms olma ihtimali yüksek hastaya olmayan aklını veren . nedir bu kendini bilmezlik anlamıyorum. sonra kendine yetmeyecekse aklını başkasına verme kardeşim. her boku bilme ...
  • her çevrede sınırlı kontenjanda 1 kişidir

    o kadar değerli kontenjanki hiç boş kaldığını görmedim
  • ay bişeye de "banane amk" diyin. her şey sizin kontrolunuzde olacak değil ya
  • kontrol manyağıdır. her şey onun istediği gibi olmak zorundadır çünkü her şeyin iyisini o bilir. uzmandır her zaman da en iyi uzman o olacaktır.
  • bir nevi herbokolog diyebiliriz bu insanlara. her halta maydanoz olma hakkını kimden buluyorlar bilinmez. bilmedikleri şey yoktur ve sizi de ona göre yönlendirmeye çalışırlar. baktılar ki yönetemiyorlar, baskıyı daha fazla artırırlar.

    - ben sende bipolar olduğunu sanmıyorum, hiç göstermiyorsun: hmm bunca yıldır gittiğim doktorların hepsi yanlış teşhis koydu çünkü. ben de boş yere bi poşet ilaç içtim her gün.

    - bence sen iyisin, ilaçlarını içmesen de olur: peki neden? daha kötü olmak için mi? yine sen doktorlarımdan iyi biliyorsun öyle değil mi?

    - benim x'te de var ama o çok kötü durumda, senin gibi değil: anlamıyorum ne yapmalıyım ki bipolar olabilmek için sizin gözünüzde? ne kadar kötü durumda olduğumu ispat mı etmeliyim illa?

    - yürüyüş yapma çünkü hiçbir işe yaramaz: yahu sağlımız için hiçbir adım atmayalım size kalsa? ister yürürüm, ister koşarım. sana ne?

    - diyetisyen keten tohumu verdiyse sakın kullanma: neden çok bilmiş, neden? çok tuvalete çıkarıyormuş. diyorum bende öyle bir etkisi olmadı. olsun sen yine de kullanma. peki canım, oldu.

    - şu kaküllerinden kurtulsana artık: bunu öyle çok kişiden duyuyorum ki. ya arkadaşım ben kendimi bildim bileli kaküllerim var, çünkü seviyorum, kendime yakıştırıyorum. sen beğenmiyorsun diye tarzımı değiştirmek istemiyorum. bi kuzenim var mesela ne zaman görse eliyle kaküllerimi çeker ve "bi kurtulmadın şunlardan" der. ya sana kim bana dokunma hakkını veriyor? neyse sakinim!

    - biraz kilo versene?: en sevdiğim. nasıl da iyi düşündünüz. oysa ki benim hiç aklıma gelmemişti. çok memnundum kilo almaktan. aferin size.

    - saçmalama o kadar çok kilo verilmez: bu da bir öncekinin tersi. toplamda yirmi kilo vermek istediğimi söylüyorum. neymiş, çok fazlaymış. abartıyormuşum. neden abartıyorum? ses yok! bunu söyleyen de en az benimle aynı kiloda ya da benden daha kilolu.

    ve daha birçokları. herkes her şeye karışıyor ve ben zaten zor iletişim kuran bir insan olarak ne yapacağımı bilemiyorum. aptallaşıyorum böyle yorumları duyunca. ben kimsenin kilosu, tipi, hastalığı, vs.'ye karışmıyorum. insanlar bunu neden yapıyor anlamıyorum. eskiden iyi niyetli olduklarını düşünürdüm. şimdilerde ise en azından bir kısmını safi kötülük olarak görüyorum bunun. ilaçlarını bırak ne demek? bunda iyi niyet nerede? yürüme, kilo verme? sağlığımla ilgili konularda beni yanlış yönlendirmeye çalışmak değil de nedir bu? inatçı kişiliğimi böyle anlarda seviyorum işte. yapmıyorum dediklerinizi, yapmayacağım işte. karışmaya hakkınız olmadığını da başınıza vura vura öğreteceğim.
  • aziz nesin'in “herkes kendini bir bok, sen iki bok sanıyorsun” dediği insan modelidir.
hesabın var mı? giriş yap