• "yok boyle bisi, lakin icki icmemek var" ha? hemen durumu duzeltelim.
    icki icmek, iddiali bir sey soyleyecegim, bir insani insan yapar. bir baska deyisle, insani hayvandan ayiran, icilen ickidir. benim kedim (bkz: misket) hayatta agzina icki koymamis bir yaratiktir. gordugum hicbir kus, gergedan, zurafa icki icmemistir. yasi ne olursa olsun...
    icki icmek insani mutedil kilar. toplumsal huzuru, barisi, sukuneti getirir. herkes ogle yemeklerinde iki kadeh sarap icseydi ne kalp hastaligi kalirdi ne saldirganlik, vahset, ofke. icki insana dogada hicbir hayvanda olmayan bir yetiyi verir, "gulumseyerek gecistirme".
    belki daha yazardim ama simdilik kadehim bosaldi.
  • aglamak gibidir, mutluyken de mutsuzken de iyi gelir.
  • migreni tetikleyen aktivitelerden biridir.1 bardaktan sonra başlar ee alkol alıp apranax falanda alamazsınız migrene katlanamazsınız içki içmemeye yemin edersiniz.
  • neden soru kelimesiyle birlikte kullanıldığında hiçbir mantıklı cevap bulamadığım faaliyet. reina da her gece başka kızlarla takılmıyorum, golf oynamıyorum, surf yapmıyorum tek zevkim arkadaşlarımla bir yerde oturup alkol tüketmek. bazen tadında, güzel içip güzel muhabbet etmek, bazen göte kadar içip kavga çıkarmak.. sonu muhakkak eğlenceli bitiyor anlayacağınız. e bu kadar eğlenceli şeyler yaşatabiliyorsa, kendini iyi hissettiriyorsa neden hayattan zevk almayım ki.
  • "sevap almak icin iceriz sarap
    icmezsek oluruz ducari azap
    senin aklin ermez bu baska hesap
    meyhanede bulduk biz bu kemali
    ...
    sen munkirsin sana haramdir badeh
    bekle ki icesin obur dunyada
    baha acma harabi-i bundan ziyade
    cunku bilmez haram ile helali"

    ey zahit saraba eyle ihtiram
  • ağız ile yapılması gereken eylemdir. aksi takdirde yeni yılın ilk gününün kusarak geçirilmesine neden olur.
  • --- spoiler ---

    milyonlarca insan aç geçirirken,onlar içki alacak bizim adetimiz olmayan yılbaşı kutlamasını yapacak,kızlı erkekli zinanın kralını yapacak ondan sonra vah kadersiz yavrular vah şöyle yavrular...eğer üniversite öğrencileri hayatı yaşamayı bilmiyorsa bu ülke için hayra alamet değildir.ateş olmayan yerden duman çıkmaz.yaşamayı öğrenmek lazım.geç kalmadan,içmeden,haddini bilerek yaşamayı öğrenmek lazım.hem de hemen.bu arada suç hükümetin diyenlere de gülüyorum.ekmekte çöp çıksa hükümetten bilecekler...

    --- spoiler ---

    bunları söyleyen zihniyetin adam öldürmekten daha büyük suç saydığı eylem.

    ben anlamıyorum. içki içenden size ne arkadaşım? siz inancınız gereği içmiyosunuzdur anlarım, ama içene karışma hakkını nerden görüyosunuz kendinizde?!! içip içip size saldırıyo sanki.. ama yormayın siz kafanızı böyle şeylerle üniversite öğrencileri zehirlenmiş falan size ne? kendi kabuğunuzda yaşamaya devam edin siz. karınız sabah akşam temizlikle yemekle uğraşırken gidin bi adama 10 kişi dalın mesela her zaman yaptığınız gibi. sakın düşünmeyin ama. düşünmek yorum yapmak yasaktı size zaten..

    (bkz: 1 ocak 2009 ankara soba faciası)
    (bkz: asabiyim sözlük)
  • sevgiliyle buluşmalarınızda bir ritüel haline geldiyse, artık ayık kafayla anlaşamamak gibi yan etkileri olan eylem.
  • barmenlik yaptığım barda apaçi asıllı bir amerikalı şöyle demişti : "when i was young, i used to drink to get mad, now i drink not to get insane."; yani "gençken delirmek için içerdim, şimdi delirmemek için içiyorum."
  • uzun bir süre yaptıktan sonra yapmamak, insanın koku duyusunu bile geliştirir. 10 masa ötede açılmış kolonyalı mendildeki alkol kokusunu aldırır.
hesabın var mı? giriş yap