*

  • isveç'te denenen mesai süresidir

    kaynak
  • isvec te 10.00 _15.00
    yerlesme imkaniniz varsa
  • doğru bir önerme. hatta bilimsel olarak da desteklenmektedir.

    200 yıl önce 12-15 saatleri bulan yoğun çalışma sürelerinden dolayı, robert owen tarafından 1817 yılında ortaya atılan fikir bugünkü çalışma sisteminin temelini oluşturur.

    o slogan şudur: "8 saat iş, 8 saat uyku, 8 saat canımız ne isterse…"

    bilimsel olarak incelendiğinde 8 saat çalışma fikrinin hem insanın biyolojik yapısına ters düştüğü, hem de sağlık açısından zararlı sonuçlar doğurabileceği görülmektedir. zira vücudumuz günde 8 saatlik bir verim verecek şekilde programlanmamış. günün bazı saatlerinde üretken olabilirken bazı saatlerinde ise olamıyoruz. ayrıca hiç mola vermeden 1 saatten fazla çalışmak da verimliliği düşürüyor.

    6 saat çalışmanın daha verimli olacağıyla ilgili birçok makale bulabilirsiniz.

    uzun saatler çalışmanın sağlığa etkileriyle ilgili bir çalışma:
    http://www.hse.gov.uk/…ch/hsl_pdf/2003/hsl03-02.pdf

    edit: imla.
  • ülkece hep tatilde olalım oldu olacak. mesai saati fazla değil aldığın ücret az. yaşam kalitesi kazandığın parayla doğru orantılıdır. asgari ücretli günde 2 saat çalışsa ne olacak işte olduğundan para harcayacak zamanı yok da ondan geçiniyor. sen ver bana 20 bin lira maaş günde 10 saat çalışsam da yaşam kalitemi artırırım. daha neye ihtiyacı olduğunu bile bilmiyor insanlar.
    edit:baya tepki geldi ne kadar yatmayı seven insan varmış. günde 8 saatten haftada 40 saat iş hayatı çok değil eğer eve iş getirmiyorsan. maaşlar az maaşlar kafaniz buna basmadi gitti. bak doktorlar hiç şikayet ediyor mu para için 24 saat çalışacaklar nerdeyse.. gülücük.
  • bir haftadan fazla ibni sina hastanesinde kardeşimin rahatsızlığı yüzünden bundan bir ay önce beyin cerrahisi ve kbb bölümlerinde bulunmak durumunda kaldım. pazar günü sabahın altısında kapı açılıp içeri giren doçent gökmen kahiloğulları ve ekibi, gece iki de ameliyattan çıkıp kardeşimin durumunu kontrole gelen genel cerrahi doktoru sena hanım, kbb doktoru suha beton ve mustafa samir ibrahim rehan, endokrin doktoru murat cinel ve diğerlerinin ki bazıları serviste yatıyorlardı (dört gün orada üst üste yatan gördüm) işlerine ve hastalara verdikleri değerden dolayı teşekkür ediyorum.

    tanım: işe gitmek istemiyorumun başka bir hali.
  • aynı zamanda varolan ulusal gelir adil bölüşülebilse işsizliği de giderebilecek bir formüldür.
  • doğru olan önerme. verimli olan çalışma saati budur. insanın kendine ve ailesine ayıracağı zamanın da fazla olması moralman insanı daha iyi etkileyecektir. günün birinde gerçekten devlet birimlerinin bunun farkında olması dileğiyle.
  • 3 defa yarım saatlik mola ve 1.5 saatlik yemek arası olursa tam ideal hale gelmiş olacaktır.
  • bizde 7-15 / 15-23 / 23-7 gayette güzel.

    edit: düzeltme
hesabın var mı? giriş yap