• arada sirada yolda giderken aklima bu filmden sahneler geliyor ve kendi kendime kopmaya basliyorum deli gibi. yine izlemenin vakti geldi herhalde. fatih akin keske bir tane daha cekse böyle bir film.

    --- spoiler ---
    daniel bulgaristan'dan türkiye'ye gececekti artik yanlis hatirlamiyorsam ve isa'yla ilk karsilasmasi olacakti. deger mi hic in caldigi sahneler. o arada isa'yi arabasinin bagajina sinek ilaci sikarken görüyoruz. o nasil bir sevkat, ciddiyettir, ölüye karsi nasil bir saygidir, nasil da özenle cesetle ilgilenmektedir. bu sahne aklima geldikce kopuyorum. sonra daniel gelir arkasindan, almanca konusmaya baslar isa'yla. isa panik olur, daniel'e saldirma pozisyonuna gecer ve sonra patlatir. agzini yaya yaya der ki:

    -` :hemwas zum teufel :wtfsprichst du doooyyç ? :ne bokuma almanca konusuyorsun sen` (bkz: kullanmak için can atılan replikler)

    evet yani benim de, kilometrelerce yoldan sonra, tam türkiye'ye ulastim derken, 45 derece sicaklikta, inin cinin top oynadigi cöl gibi bir yolda, bagajimdaki "legal olmayan ceset"` :illegale leiche` üzerindeki böcekleri öldürmeye calisirken, arkamda almanca konusan bir tip belirirse böyle tepki verirdim.` :swh`

    bagajdaki amcanin hikayesi de beni ayrica etkilemisti. daniel da bir türk gibi etkilenmisti hikayeden zaten: "illegale leiche im keller" -- bodrumdaki legal olmayan ceset!
    --- spoiler ---
  • sıcak imgelerin kullanılışıyla insana kendini zorla sevdirten film. para ödemeden yaşayabildiğini görmek insanı hep mutlu eder, beni hep etmiştir. tabii günlük mutluluktur bu, filmdeki gibi ülkeler arası bir mutluluksa hep özenilecek şey. rotasına şans yön veriyor, iyi insanlarla karşılaşıyor vs vs, kendini sevdiren ama biraz hileli bulduğum imgeler. sevmedim mi, sevdim; ama seveceğimden değil, sevdirdiğinden.

    --- spoiler ---
    fotoğrafla anlatılan bölüm en mutlu bölüm. isa'nın kapı açık dedikten sonraki muzip ifadesi. güneş dövmesi. luna'nın daniel'i kukla misali oynatması. görünmez ipler.

    --- spoiler ---

    (bkz: susuz kaldı sularım dudaklarına)
  • hani filmler vardir icinde yasamak istedigin, iste im juli. bu tanima kesinlikle en uygun filmlerden biri benim icin.
    uzun zamandir hicbir sey bu film kadar neselendirip keyiflendirmemisti beni.

    --- spoiler ---

    hayat sana her zaman isaretler verir, sen yanlis isaretleri takip ederken asil gormen gereken gozunun onundedir bazen.

    ayrıca erkeklerde göte kilitlenmenin bir nezarethane kapısını acık unutmaya bile yol acabilecegini de gormus olduk bu filmde.
    --- spoiler ---
  • fazla abartıldığını düşündüğüm filmlerden biri. ne yalan söyleyeyim bana olağanüstü hisler yaşatmadı ve çok da etkilemedi. bir film izleyicisine bu duyguları vermek zorunda mıdır, elbette hayır, ama yapılan eleştiriler o kadar cazipti ki "neymiş lan bu film" deyip izledikten sonra "bu muymuş" diye hayıflandım, bir sürü açıklama yaparak sebeplerini anlatırdım ama üşeniyorum şu an, kusura bakmayın valla.
  • insanın yüzünde bir gülümseme oluşturan şirin mi şirin film.

    --- spoiler ---
    juli'nin tatlılığı,masumluğu,daniel'in yakınındaki ''güneş''i görmemekte pek bir ısrarcı olduğu filmdir kendisi.lola tiplemesiyse bence filmdeki en eğlenceli karakterdir,özellikle polislerin kendisini yakaladığı sahneyle beni kopartmayı başarmıştır:d(bkz: branka katic)

    --- spoiler ---
  • belki kırk kere izlediğim filmdir. ancak dün bir kez daha* izlerken bir sahneye gözüm takıldı. filmin başlarında juli ile arkadaşı yüzük tezgahının başındayken daniel banieri çekiştirirler ya hani işte o sahnede arka duvarda tkp/ml yazısı var. şimdiye kadar nasıl dikkat etmedim kendime şaştım valla. ilahi fatih.
  • "fatih akınsa koy sepete" diyen bir arkadaşımın savını destekleyen bir başka fatih akın yapıtı. mis gibi bir film.
    (bkz: mehmet egemen turp)
  • tek kelimeyle anlatılacaksa eğer, sımsıcak bir film. bittiğinde yüzde aptal bir gülümse bırakmaması imkansız. güneş figüründen pek hoşlanmasam da bu film sayesinde sempati duymaya başlayacağım sanırım.*

    --- spoiler ---
    luna'nın onlarca polisi ve çevredeki insanları aptala çevirdiği andaki bakışları ve mimikleri, bütün sınır kapısı sahneleri, nezarethanedeki kavga sahnesi, romanya maceralarının anlatıldığı fotoğraflı bölüm için tekrar tekrar izlenesi bir fim.
    yalnız sonda muhtemeşem bir dörtlü oldular, acaba köprüyü geçtikten sonra başlarına kimbilir neler geldi diye düşünmekten kendini alamıyor insan. mutlu, neşeli ve merak uyandıran bir son olmuş.
    --- spoiler ---
  • içimde aşkı uyandıran, filizleri tekrar yeşillendiren film.
  • bazılarının inatla i'm juli dedigi film*
hesabın var mı? giriş yap