• saçmalıktır.
    sizi borçlu görmek isteyen sistemin kölesi olmayın!
    zorunlu edit: kendinizi dünyaya açın, güncel kalın. yatırım portföyüne yüzde 20 lik kripto para ekleyin. alın satın, kar etmeyi öğrenin. ödeme araçları ve dünya değişiyor. enflasyonu olan paranın birikimi yapılmaz. bir çok örnek var lütfen değerlendirin.

    edit: hala aynı fikirdeyim. başarı kriteri ev almak olmayanlar adına.
  • çok önceleri yapılmışsa sıkıntı yok. ancak mevcut günümüz şartlarında ne kredi çekilebilir, ne de ev alınabilir durumdayız. hatta krediye girsek bile bir evim olacağını düşünmüyorum. ev fiyatları da almış başını gitmiş. kıçı kırık evlere dünya paralar istiyorlar artık.
  • düzgün bir ekonomide yapılması gereken şeydir ancak bu noktada yapmak çok büyük aptallık olabilir. bu faiz oranları ve ev fiyatlarının 2-3 kat arttığı yerde.
  • şu süreçte yüksek miktarda konut kredisi uzun vadede kişiyi zora sokabilir ancak konut kredisinde peşinatın ve aylık ödeme gücün ne kadar yüksekse o kadar iyidir aksi halde önünde 2 seçenek var ya bankanın zenginliğine zenginlik katmak ya da ev sahibinin. en nihayetinde ev almıyorsanız kirada oturuyorsunuzdur. istanbul'un ortalama semtlerindeki kiralar da anasının gözü seviyelerine çıkmış durumda. özetle iki ucu boklu değnek. odin kolaylık versin.
  • ev almayı düşünmeyip sürekli şehir değiştirmek istediği için kirada oturmak isteyenlerdenim. zor ama keyifli. yeni yeni bir sürü insan. ne kadar mantıklı bilmem.
  • 10 sene önce ailemin yaptığı eylem. babam ev sahibine ödeyeceğime 10 sene bankaya öderim diyerekten çekti ve geçen ay resmi olarak ev sahibi oldu. açıkcası biz ödemede zorlanmadık ama şimdi bi 10 yıllık kredi çekip ev alalım desek ebemizi tersten görürüz. biraz eskidendi sanki böyle borçlara girmek. ne yazık değil mi....
  • afedersiniz ama beş senem kaldı. iyiki de almışım. beş sene önce almasaydım evimi, şu anda alabileceğimi hiç sanmıyorum.
  • maaşlı çalışan için çok riskli bir yatırım şahsen götüm yemiyor. bu devirde işsiz kalıp, üstüne de iş bulamayıp kredi borcunu ödeyemeyecek duruma gelme ihtimali beni caydırıyor. peki ne yapmalı derseniz memur olacaksınız ki işten atılma derdiniz olmasın. *
  • garantici memur işidir. şimdi damlarlar kiraya verdim kendi kendini ödüyor diye.

    aferin kral hayattaki tek amacınız tamamlandı memuriyet+orta segment araba+kağıt duvarlı 3 odalı hapishane.

    edit: garantici memurlar bu düşünceye bile kudurmuş. siktirin gidin isterseniz 10 tane ev alın onları da kiraya verip amip gibi yaşamaya devam edersiniz.
  • yanlis onerme. 10 senede ev sahibi olup zarar eden cok az vardir. cok az kisi o parayi duzgun yatirimda ayni degerde tutabilir. turkiye gibi paranin her bir kac yilda degerinin cok azaldigi yerlerde hele faiz dusukken almak kesinlikle karlidir. baska yerlerde 30 sene para oduyor insanlar gene kar ediyor.
hesabın var mı? giriş yap