*

  • dolar bunu beğendi
  • şaşırmadık.
  • uzat uzat, al bunu da uzat.
  • muhtemelen fetö bitince, başlarında ki ağlak geberince ve hatta böyle bir örgütün varlığını kimse hatırlamayana hatta ve hatta buraya yazanların ömürlerinin sonuna kadar uzatılacaktır. o yüzden çok da şey yapmayın bence...
  • nereye kadar uzatılacağını cidden merak ettiğim ohal uzama zincirinin son halkası.
  • başkanlık seçimlerine kadar kendinde başkan yetkileri olsun istemesindendir. hayali düşmanlarıyla falan ilgili değil. ülke krizde ama medyayı faşistçe ele geçirdiğinden herkes ona secde ediyor.
  • sadece olağanüstü hal ile yönetilebilen bir ülke olduğumuzun 47823947239742. kez kanıtıdır. kuzey kore başkanı da aynı yetkilerle ülke yönetiyor, suudi arabistan şeyhi de..

    sorarlarsa adına demokrasi dersiniz. ha bu arada kim sorabilecek? o da başka bir filmin konusu.
  • recep tayyip erdoğan başkan oluncaya kadar devam edecektir diye not düşün bari habire gündeme gelip durmasın. feto ile mücadeleymiş, evlilik programlarını bile şuna dayanarak yasakladılar yahu ne alakası var feto ile. yasal olarak kanun hükmünde kararnameler sadece konusu olan ohal konusu kapsamında çıkarılabilir. adamlar tüm ülkeyi bunlarla yönetiyor, yargıdan bir kişi çıkıp laf edebilecek durumda değil. şu diktatörülüğü bir resmileştirin artık...
  • çok da takılmamak lazım diye düşündüğüm uzatmalardır. normal hali de ohal zaten ülkenin.

    ülkece bunu bir tartışma unsuru haline getirsek; cumhurbaşkanı da çıkıp "tamam öyleyse, halkın bekası için halk karar versin." gibisinden çıksa, oylamaya sunulsa "ohal istemiyoruz." şeklinde bir karar çıkar mı sanıyorsunuz?

    öyle bir döneme girecek olsak anında medya aracılığıyla; ohalin uzatılmasını istemeyenleri "fetönün temizlenmesinden rahatsız olan cehapeli kripto vatan hainleri" ilan edip linç etmezler mi? oy pusulalarının çalınmasını, oy pusulalarını basan firma ihalesinin hangi yandaşı zengin edeceğini vs. saymıyorum bile.

    kendimiz eder, kendimiz öderiz.

    korku imparatorluğunu kabul edelim demiyorum ama sivil hareket öyle tek elden olmaz. biraz birikim, biraz da örgütlenmek lazım. silahsız ama kalemi ve manipüle gücü yüksek insanlardan oluşan bir ikna timi gibi düşünün. böylesi lazım bu ülkeye. insana da inebilen, diplomatik seviyede de durabilen kişiler işte.
hesabın var mı? giriş yap