• redhat'in cloud servisi.
  • sanırım en iyi paaslar arasında kendisi. cartdige özelliği şahane! tek tıklama ile node.js , python, java, ruby, go, perl, php, ve bunların popüler uygulamaları ghost, drupal, wordpress, owncloud, jboss, hatta laravel, symfony 2, codeigniter, django, ruby on rails gibi frameworkler için bile olan hazır kartuşları sayesinde tek tıkla zahmetsizce kurulabiliyor.

    kartuş verilerini github üzerindeki repolardan alıyor, ve de siz bunları github hesabınızdan fork edip* kendinize göre özelleştirip kendi kartuşunuzu bile yapabilirsiniz.

    ücretsiz hesaplarda 3 gear (token gibi düşünün) hakkı var (misal laravel frameworkünü hazır kartuştan kuracaksanız laravel + php tek gear harcıyor, karışıklık olmasın), her bir hesap eğer scaling yapılmıyorsa tek gear harcıyor. uygulamanıza scaling, ve benzeri ekstra kota, ekstra kaynak gibi değerler girdikçe bir uygulama birden fazla kartuş kullanıyor durumda olabilir, esnekliği tamamen size kalmış.

    ücretli hesaplarda gear hakkı 3 değil 16, ayrıca özel destek, ve de uygulamalara özel ssl ayarlayabilme desteği sunmakta.

    aktif edilen uygulamaya kodları git ile push/pull edebilir, ssh ile erişebilir ve terminal komutlarını çalıştırabilirsiniz.

    ayrıca alan adları için cname kaydı da desteklemekte. misal bunu ayarlarından girdikten sonra deneme.rhcloud.com yerine alanadiniz.com gibi girerseniz ve verilen cname verisi panelden girerseniz site.com unuz ücretsiz olarak openshift'teki kartuşa yönlenecek.

    şu ana kadar yaşadığım tek sıkıntı screen'in çalışmaması, alternatif olarak tmux kullandım, aslında daha basitmiş lan.

    şu an kendime ait bir vps'im olmasına rağmen node.js / ghost kombinasyonu bloğumu alan adım altında kendisinde barındırıyorum, oldukça memnunum.

    bu arada, bugün php 5.4 destekli kartuşlar da sisteme dahil edilmiştir.

    (bkz: daha ne olsun)
  • git le yönetim için rhc (red hat cloud tool) kullanır. her kartuş için 1 gb alan ücretsiz verilir aynı zamanda.
  • laravel, symfony, django vs. kurarken root klasörü direkt ortası değil public_html ya da public gibi klasörler olabiliyor. bunu php gear'ı ile nasıl yapacağım derken blogları imdadıma koştu.

    php, perl, python gearları içinde bunu ayarlayan script varmış.

    örnek php scripti:

    ıf php/ dir exists then documentroot=php/
    else ıf public/ dir exists then documentroot=public/
    else ıf public_html/ dir exists then documentroot=public_html/
    else ıf web/ dir exists then documentroot=web/
    else ıf www/ dir exists then documentroot=www/
    else documentroot=/

    yani root içinde önce php, sonra public, sonra public_html, sonra web, sonbra da www klasörlerine bakıyor, varsa bunları dorument root olarak ayarlıyor, eğer yoksa direkt kök klasörü root olarak tanımlıyor.

    şukela oldu bu.
  • haskell,java,javascript,perl,php,python,ruby dillerini desteklemekle kalmayıp bu dillere ait popüler framework ve cms'leri içeren bulut şeysi. ücretsiz hesaplarda da custom domain'e izin vermesi ile gönüller de taht kurmuştur. 24 saat kullanılmayan ücretsiz uygulama idle konumuna geçip tekrar istek gelince uyanıyor. (bkz: akp) kulislerinde konuşulduğuna göre binali yıldırımın en sevdiği bulut olmakla birlikte kendisi tapeleri dinlemek için üzerinde bir uygulama deploy etmiştir.
  • kullandigim paaslar icinde free tieri en iyi olan. ki bunu google app engine, heroku, aws, digital ocean vs kullanmis biri olarak soyluyorum.

    - app engine'de garip pricing var, az trafikli sitenize aylik 30 dolar hesap gelebilirken orta trafikli siteniz bedavaya host olabilir. tamamen instance'in idle kalma miktarina bagli. custom domain baglamak cok zor.
    - heroku'da 18 saat (24 saatin) aktif kaliyor dyno sadece
    - aws - kendin ugras. surekli yeni hesap acip telefon no koyup bir yil micro free tier almak cok iskence
    - digital ocean - guzel ama yine kendin manage ediyorsun her seyi. buna cok lafim yok. hatta vm alicaksam digital ocean en iyisi, aws gibi cirkin arayuzu de yok.

    openshift'in sikintisi dokumantasyonun cok kotu olmasi. ama yine de ugrasa ugrasa halledebiliyorsiunuz. onun yaninda wordpress, ghost falan direk kurulu gearlar var. cok guzel. hayatimdaki en hizli ghost kurulumunu yaptim gecen gun. bi kez bile koda bulasmadim.

    otomatik scalingi de super. isterseniz 3 geara ayni appi atip ustune bi de haproxy koyabiliyorsunuz. o kendisi scale ediyor.

    daha cok yazasim var da ilerde bi iki entry daha atarim django, web.py hosting ile ilgili.
  • artık kendisi microsoft azure'da yer alacak.
    microsoft ve red hat, openshift container platformu için microsoft azure'da red hat openshift, red hat enterprise linux ve openshift'de sql server üzerinde windows server containers için yerel destek sağladığını açıkladılar.
  • pod yönetim arayüzü güzel olan fakat çok fazla element içerdiği için istediğiniz kadar hızlı bir ağ da olsa sizi 1-2 saniye bekleten platformdur.
  • minikube'den esinlenerek kodlanmış end-user operating system'ler için minishift kullanılabilir.
  • ortamlarda openshit derseniz kimse farkina varmaz, o derece buggy bir yazilim.

    ayrica red hat support berbat otesi;. hic bir garanti vermiyorlar, support ticketlere 1 sene icinde en fazla bir yorum yazan olursa sirketce halay cekip dam ustunde memeler soyleyebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap