• koyun sürüsü hariç akp'ye oy verenlerde bile (hatta kabul etmek istemeseler de onlarda bile) bir umutsuzluk havası var.

    özellikle yaşın getirdiği özelliklerden birisi olan sabit bir fikre takılmama özelliğine sahip, bir şeylerin daha çok farkında olan genç nüfus imkânı olsa ülkeden kaçma peşinde.

    atalarımız zamanında bu ülke için can vermiş; şimdi ise kimse kimsenin umurunda değil herkes kendini kurtarma peşinde.

    algı yönetimi konusunda atatürk gibi bir lider gelmedikçe de ülkenin gidişatı hiç iyi değil. yakın gelecekte bu gidişle endonezya rupisi gibi bir türk liramız olacak...

    ben de dahil herkes bir kurtarıcı istiyor içten içe fakat hayat şartları ülkenin büyük bir kısmı için bunu düşünmeye bile fırsat bırakmıyor. zamanında boş durmayayım cebime 3-5 para girsin diye asgari ücrete de çalışma hayatını deneyimlemiş birisi olarak diyebilirim ki gün boyu yorulduktan sonra tek isteğim eve gitmek ve ayaklarımı uzatmak oluyordu.

    yalnızca hükümet degil , ülkede siyasi mantık değişmez ise de bu durum düzelmeyecek ki bu da çok zor...

    gerçekten üzülüyorum.
  • ekonomik olarak daha kötü olabiliriz, ama geçmişte olduğu gibi düştüğümüz yerden kalkmasını biliriz. ancak bunun formülü beyin göçünü tersine çevirmekten geçiyor. bir ülkenin geleceğini yönetecek gençleri yabancıya kaptırırsan sırtın yerden kalkmaz. (bkz: beyin göçü)
hesabın var mı? giriş yap