• kız gibi saçları olan ve küpe takan erkekler, okula taytla gelen ve piercing takan kızlar, elinde sigara ve bira şişesi olanlar vs. ne ararsan var. bizim zamanımızda okula beyaz spor ayakkabıyla gelenler bile uyarılırdı. saçı uzun olan erkekler okula alınmazdı..
  • ben 80'lerde okudum. evet kıyafet ve disiplin denetimi sıkıydı ama, mezun olduktan sonra, otomatik olarak gss prim borçlusu olmadım. şimdi kim daha şanslıymış, bir söyleyin.
  • sene 2005. hiç unutmam matematik dersine giren mehmet hoca vardı. okul giriş kapısının hemen yanında bulunan 3-4 basamaklı merdivene çıkar erkekleri yüz taramadan geçirir kendince uzun olanları kenara ayırırdı. tebeşir tutmaktan sağ el baş ve işaret parmakları beyazlamış elini saçlarınıza daldırır ve iki parmağının arasından çıkan saçlar eğer parmak boyunu aşarsa, sizi doğruca okulun anlaşmalı berberine gönderip saçlarınızı kestirmeden okula almazdı. anlaşmalı diyorum çünkü o saatte(08.00) başka hiçbir aklı başında berber açık olmazdı. berber diyorum çünkü gerçek bir berberdi orası. kuaförlükten uzak, berberliğin ta kendisi.

    o zaman da saçlar efsane, kendiliğinden bonus, herkes perma mı yaptırdın saçlarına diye sorardı. ben diyeyim david luiz siz deyin can gox. lise hayatım boyunca saçların tadını mehmet hoca sağolsun çıkaramadım. hep yazları uzatır, okul başlarken veda türküleri eşliğinde kestirirdim.

    lise bitti üniversiteye geçtik. tabi saçlar almış başını gidiyor, nasıl da bir ah aldıysak üniversite ikinin ikinci döneminde bir baktım kafamda saç kalmamış. saçlar dökülmüş, yanaklar şişmiş, gözler de gözlük, göbek deseniz bedenden ayrılıp kendi başına yaşama peşinde. zorla da olsa mehmet hocanın dayattığı 3 numara stiline dönüp çekidüzen verdik kendimize. o zaman bu zamandır 3 numara saç, atletik fizik, baklavalı karın falan takılıyoruz. mehmet hocam senin yüzünden üçgen vücut olduk iyi mi.
  • ulaşamayacakları pislik yok
    yeni nesil velilere kolaylıklar dileriz...
hesabın var mı? giriş yap