• sabah telefonuma gelen mailler ile uyandim. saat 8. mailler ise suydu. http://i.hizliresim.com/z7z8vz.jpg
    ----

    bu noktada edit: ttnet oyun ne alaka diyen oldu. ttnet in oyun sattigi steam tadinda playstore adinda bir platformu var.
    ------

    bak bak! ben uyku saatimde iken 4 tane oyun satin almisim ustelik 480 lira üstelik 12 taksit! ne verdigim bir onay var ( telefona sms gelmedi) ne bir sey. ustelik sonra da tek sifrem degistirilmis. şifreyi geri alip girdigimde ise gordugum bilgilerimdeki telefon numarasi da bana ait değil.

    simdi diyeceksiniz ttnet in rezaleti nerede sen basbaya dolandirilmissin.

    olay burada kopuyor.

    cunku bu mevzu yaklasik 8 yildir bir suru kullanicinin basina gelmis. mahkemelerde davalar, sikayetler girla. playstore dolandırıciligi yazarak ufak bir google aramasiyla bir suru sonuca ulasabilirsiniz.

    http://www.eksiduyuru.com/…laystore-dolandiriciligi

    (bkz: playstore ttnet dolandiriciligi)http://m.r10.net/…iriciligi-ttnet-pismanliktir.html

    daha bir suru şikayet bulabilirsiniz.

    dogal olarak gittim ttnet e dolandiricilik kaydi actirdim. playstore hesabi sabah acilmis onun ustune de oyunlar alinmis. bekleyin size doneriz diye postaladilar. ınterneti kapatmak istediğimde ise benden zorla o 480 lirayi talep ediyorlar.

    ttnet'in bu konuda hicbir yardimi olmamasi, yillardir güvenlik acigina onlem alinmayip kullanicilarin rutin şekilde dolandirilmasi suca tam olarak ortak olduklarinin, rezaletin en net gostergesi.

    ısteseler hangi bilgisayardan hangi islem yapilmis bulabileceklerken tam 2016 turkiye'sine yakisir hareketler bunlar.

    basiniza gelir ise ne yapın edin o parayi odemeyin, savciliga gidin ve aboneligi kapatin.

    benim gibi mailden degil de ay sonunda faturadan farkedenlere ise gecmis olsun.

    en buyuk tavsiyem ise, ttnet'den uzak durun!

    gelismeler uzerine edit: bimer ve btk'ya internet uzerinden şikayette bulundum ama bir sonuc gelmedi. ttnet tam bir hafta sonra geri donus yapip "kimin hangi islemi yaptigini goremeyiz siz yapmissinizdir sifrenizi siz bilirsiniz " diye olumsuz sacma sapan bi geri donus yapti. gerekirse savciliga gidin napalim seklinde lakayittilar. biz de ilcedeki tuketici hakem heyetine gittik. faturanin gelmesini bekleyip dava acsaniz daha uygun olur su an ortada fatura yok neye gore islem yapicaz dezavantaj olur size dediler. hatta tuketici hakem heyeti yerine savciliga dava acsaniz daha iyi olur cunku dolandiricilik mevzusu var dediler. bir de ihtarname gonderin dediler. ıadeli taahhutlu. su sekilde yazdim.https://eksiup.com/86d052896657 altina abone no ad soyad tel adres ekleyip imzalayip genel mudurluge gonderdim. resmi yol oldugundan geri donus yapmak zorunda olduklari için donmezlerse suclu durumuna duserler. bu avantaja.

    simdilik faturanin gelmesini bekliyorum. kağıt fatura da gelmiyor gerci.
    ttnet subesine gidip ayrintili imzali fatura verirler mi onu sorucam. bu noktada delil toplanmasi lazim. gelen mailleri playstorede alinan oyunun sayfasi şikayet kayit numaraniz vs. sonra bir daha basima gelmesin diye tek sifreyi iptal ettirdim.

    bu arada malesef parayi odememiz gerekiyormuş. dava gorulup de hakli oldugumuz ortaya cikarsa geri odenirmis.

    (bkz: #54641905)
    su entrydeki dilekce ornegi baya iyi hazirlanmis. onu bi okuyun.

    bir de satin alma sirasinda onay smsi kullanmak icin islemi yapan kisi sistemden tel numarasi değiştirmis. o numarayi ogrendim ben. siz de subeye gidip sorun ( telefonda pek yardimci olmuyorlar) sistemde hangi tel gorunuyo diye. onu da savciliga bildiricem.

    sonuç editi : (bkz: #61364897)
  • ttnet hattindan oyun alinabildigini ogrendigim rezalet.
  • vay arkadaş, bütün internet trafiğini takip eden, hangi ip'den nereye ne kadar süre girdiğini takip eden firma, evet bu hizmet, sizin ip üzerinden yapılmamış diyerek oyunu iptal edemiyor ya la!

    ulan steamde, aldığı oyunu 2 saatten fazla oynamadıysan sorgusuz sualsiz iade yapıyor. yani bi sekilde dolandırılmış olsan bile, dolandırıldım demeden para iadesi isteyebilirken, ttnet gene 3 kuruşun peşinde.
  • işin daha da boku cayma hakkiniz yok. zira sözleşmede su mevcut:

    cayma hakkı

    bu ürün/hizmetler, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun ve mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinin 15.maddesinin (ğ) fıkrası gereğince elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler tüketicinin cayma hakkını kullanamadığı hizmetler kapsamındadır. bu nedenle, işbu ürün/hizmet mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinin cayma hakkına sahip ürün/hizmet kapsamında yer almamaktadır.
  • maalesef benzer şeyler cep telefonu hatları üzerinden de yapılmaktadır. çok taze başıma geldi. vodafone hattıma haberim olmadan oyun tanımlamışlar. buongiorno turkey diye bir firma. insaflı davranıp 20 tl almışlar. 2000 tl alsalar eminim vodafone onu da talep edecek.

    ve maalesef hiçbir gsm operatörü hattınızı bu gibi dolandırıcılık girişimlerine karşı korumuyor / (koruyamıyor)
  • baska secenegim olsa bi dakika durmam...
  • ttnet'i kesinlikle kapatma sebebi.
    (bkz: #57978020)
    aynı sorunu 3 gün önce ben de yaşadım. dolandırılmak insana koyuyor, hele ki bunda senin hiçbir suçun yokken. adamlar ttnet'i arayıp şifremi değiştiriyor, benim adıma oyun alışverişi yapıp faturama bindiriyor.
    bu yıllardır birçok kişinin başına geliyor, ancak ttnet hala önlem almıyor.

    yani şu an ttnet üyeliği bulunan herkesin başına gelebilir bu, çok tehlikeli bir durum. hat benim üzerime, ancak annem kullanıyor. böyle olmasaydı şu an kesinlikle kapattırmıştım hesabı. en kısa sürede başka internet servis sağlayıcı ayarlayıp kapattıracağım zaten, kaçarı yok bunun.

    eğer bu sorun çözülmezse, ki çözülmeyecek gibi gözüküyor diğer şikayetlerden, mahkeme vs. ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.
hesabın var mı? giriş yap