• hocam haklısın, mercedes her yarışta 1-2 gidince sıkıcı oluyor ancak fia nasıl müdahale edecek?

    adamlar (mercedes) en üst seviye mühendislerle, çok yüksek bütçelerle ve ciddi bir azimle çalışıyor ve bunun sonucunu alıyorlar. kural dışı bir şey yok ortada.
  • bir mercedes fanı olmamama rağmen saçma bulduğum rezalettir. her iyi araba yapan takımın önünü kesecekse fia, iyi araba yapmanın ne anlamı var o zaman amk ? lastik üreticisi gibi bir tane motor üreticisi olsun o zaman hatta direk 1 tane araba üretilsin takımlar sadece rengini değiştirsin siz keyif alacaksınız diye.

    ayrıca fia zaten kuralları önümüzdeki sezon için değiştirmişti ancak korona nedeniyle 1 sene ertelendi. ortada bir rezalet varsa o da kopya çeken racing point'in rezaletidir. götünüzden rezalet uydurmayın.
  • geçtiğimiz sene drs ile yakalanamayan bir ferrari vardı, fia nasıl sürttüyse burunlarını bu sene iş yapmayacak gibiler.
    “pembe mercedes” gazlı başladı, geçtiğimiz seneden hatırlayacağımız haas vari bir performans gösteriyorlar. max 6 yarış veriyorum, her geçen gün kötüye gidiceklerdir.
    mclarenciyiz bu sene, sürpriz bekliyorum.

    edit: la bebe ne rezaleti adamların seviyesi bu. illa 1 ve 2 pozisyonları için mi izliyorsun ? rezaletmiş, peh!
  • bu isin cozumu belli. f2'dekine benzer sekilde tum takimlara ayni motoru, ayni elektronik aksami kullanma zorunlulugu getirirsin. izin verilen olculerde de kanat tasarimlarinda serbestlik saglarsin. o zaman goruruz hamilton mi daha iyi pilot, sainz mi, perez mi, russell mi.
  • sorry for being strong!
  • başlığın doğrusu için (bkz: 18 temmuz 2020 ferrari rezaleti)

    her yıl 500-600 milyon euro harca, ondan sonra kopyalanmış mercedes’in arkasında kal. liyakat denen mevzu italyanlarda birazcık olsa şu an krallar gibi mercedes-ferrari mücadelesi izliyor olurduk.
  • mercedeslerin 0.1 saniye farkla birbiri ile yarıştığı, geri kalanların ise onların 1 saniye gerisinden 0.5 saniye farklar ile birbiri ile yarıştığı organizasyona yönelik şikayet.

    mercedesler birbiri ile yarışırken geri kalan 9 takımdan ferrari motoru kullanan haas ve alfa romeo dışında kalan 7 takım da kendi içlerinde birbiri ile yarışıyor.

    kış tatilinde ferrari motoruna yönelik gelen kısıtlamalardan sonra mercedes iyice rakipsiz kaldı. sonrasında das sistemine de izin verilmesi ile beraber aldı yürüdü mercedes. 2015-2016 benzeri bir sezon izliyoruz.
  • formula 1'in olayı budur. formula 1 pilot değil takım sporudur, mühendislik en az pilotaj kadar belki ondan daha fazla önemlidir. mercedes'in çok iyi olmasının seyir zevkini düşürdüğü açık ama burada suçlu olan mercedes değil ona yetişemeyen diğer takımlar.

    racing point'in geçen seneki mercedes'i kopyalayıp 3 ve 4. sırada yer alması ise gerçekten rezalet. mercedes'in yaptığı mühendisliğe formula 1'in olayı budur demiştim, racing point'in yaptığı kopyacılığın ise formula 1'le alakası yok.
  • fıa gerçekten mercedes e göre mi düzenlemeler yapıyor yoksa bu mercedes mühendisleri hiç mi uyumuyor arasında gidip geliyorum.

    şu sıralar f1 : yeni mercedes vs eski mercedes
  • 2022 sezonunda araç durumlarına bakıp neler olacağını göreceğiz.
    edit: ferrari ve leclerc liderliğinde devam eder umarım.
hesabın var mı? giriş yap