• 2022 mart -2023 mart arasında 2.200.000 araç geçtiği açıklanmıştı

    https://www.birgun.net/…n-sadece-biri-gecmis-425212

    2022 mart-2024 mart arasında geçen araç sayısı da 6.2 milyon adet olduğu açıklandı

    https://t24.com.tr/…11-7-milyar-lira-odendi,1155182

    işi özü

    1. yıl 2.2 milyon
    2. yıl 4 milyon araç geçişi olmuş

    verilen garanti sayısı 14.4 milyon

    yıldan yıla araç geçiş sayısı %90 artmış muazzam bir artış verisi

    3. yıl 6 milyon
    4. yıl 7.5 milyon derken 2034 yılı gelmeden çanakkale köprüsü verilen garantiyi tutturacak gibi duruyor

    yss+avrasya tüneli ve çanakkale köprüsü muazzam yatırımlar ve getirisi çok iyi olacak
  • bayramda yine feribotların daha çok kullanıldığı ve pek tercih edilmeyen köprü olmuştur.

    bu bayram her hatta (gelibolu-lapseki, çanakkale-eceabat, çanakkale-kilitbahir) inanılmaz bir yoğunluk ve kilometrelerce feribot kuyruğu vardı yine. bayramın son günlerine doğru kilitbahir'e aracımla gitmek isterken denk geldiğim ve gidemeyip geri döndüğüm feribot kuyruğu:
    görsel

    peki ama köprü yapıldığı halde feribot kuyruğu ve çilesi neden bitmedi?

    sebebi basit: şehitler abidesi'nin de bulunduğu çanakkale muharebe sahası bayramda hem tur otobüsleri hem de şahsi araçlar ile dolup taştı, bölge ziyaretçi akınına uğradı. şehitlikler ve harp sahası, yarımadanın en son kısmında yer alıyor. yani buraya kadar gelen insanlar (ekseriyeti aileler) anadolu yakasına geçmek istediklerinde 30-35 km geriye dönüp köprüye gitmektense feribot kuyruğuna girip çanakkale merkeze doğrudan feribotla geçmek istiyor. çünkü gelibolu tarafına dönmek isteyen biri, köprüden geçtikten sonra tekrar çanakkale üzerinden bir yerlere gidecekse (örneğin izmir) çanakkale istikametinde bir 30 km daha gitmesi gerekiyor. bu durum hem yakıt hem de zaman kaybından başka bir şey yaratmıyor. yani siz 60 km boşu boşuna yol tepmiş olacaksınız, az bir mesafe değil.

    biz bunu köprü inşa edilirken de belirtmiş ve köprünün yapıldığı yerin konum itibariyle çok ters ve anlamsız bir noktada yer aldığını söylemiştik. şahsen istanbul'dan tarihi yarımada bölgesini gezmeye gelecek olsam, geziyi tamamladıktan sonra tekrar geri dönüp gelibolu'dan köprüyü kullanmam.

    kısacası bayram tatili gibi en yoğun zamanlarda bile geçiş sayısı açısından beklentinin altında kalmıştır köprü. feribotlar doldur-boşalt şeklinde tıklım tıklım çalışmaya devam etmiştir. neresinden baksanız izah edilemeyen bir tablo var karşımızda.
hesabın var mı? giriş yap