• beşiktaş bu şampiyonluğu galatasaray'a hediye etmiştir. son iki senede 79 ve 77 puan alıp ligi zirvede tamamlayan takım, bu sezon 71 puan alıp 75 puanlı galatasaray'ın ardında ligi 4. tamamladı.

    inönü'de akhisar'la penaltı kaçırdığı maçta 0-0 berabere kalması, trabzon maçında 2-1'ken boş kaleye gol kaçırıp dönüşünde komedi bir golle maçı 2-2 bitirmesi, 1-1 biten konya maçında 4 tane kaleciyle karşı karşıya gol kaçırması, 1-1'lik kayseri maçında 2 tane kaleciyle karşı karşıya gol kaçırmasıyla beşiktaş elindeki şampiyonluğu hediye etmiştir.

    takım ilk yarı 30 puan toplayabildi, bunun bir numaralı sorumlusu, kendisinin de kabul ettiği üzere şenol güneştir. oyuncu tercihleriyle ve yanlışlarında ısrar etmesiyle son iki senede 41 ve 38 puan toplamış takımla ancak 30 puan alabildi. ikinci büyük sorumlu ise yönetimdir. as oynamayacakları gün gibi açık olan lens ve negredo'yu büyük paralar saçarak almaları planlama skandalıdır. elinde q7 ve babel gibi as oyuncu maaşına sahip ve formalarını kazanmış iki oyuncu varken 3. bir kanat oyuncusunu as oyuncu statüsü ve maaşıyla getirmek tam bir mallıktır. cenk geçen sene kendini kanıtlayıp bu takımın as forveti olduktan sonra üstüne, onun maaşının 2.5 katı parayla bir as oyuncu getirmek mallıktır.

    eğer yönetim ve şenol güneş mallıklarından ders aldılarsa seneye beşiktaş şampiyonluğun yine en büyük adayıdır. almadılarsa amlarına koyayım onların.
  • beşiktaş kulübü şampiyon olamasa da gerekli dersleri almıştır bütün bileşenleriyle. ligi biraz bile boşlarsanız ilk yarıdaki performans ortaya çıkıyor. yaşlı, rotasyon bakımından kısır bir kadroyla bu daha da ağır kayıplara sebep oluyor. üstelik sene boyunca hocanın vazgeçemediği oyun taktiği de kilitli maçların açılamamasına sebep oldu.

    ffp'den kurtuldu takım, yaşlıları 3'e 5'e bakmadan gönderip yerine kaliteli genç oyuncular ikame edildiği ve eski oyun planına dönüldüğü takdirde 2018-2019 sezonunda fark atarak şampiyon olacaktır beşiktaş.
  • açıkçası ben beşiktaş'lıyım sene başında beşiktaş'ı en büyük şampiyon adayı olarak görüyordum.
    bunun sebebi kadro sağlamdı rakipler zayıftı.
    ancak galatasaray ve fenerbahçe'nin avrupa'ya çabuk veda etmesi lige yönelmesi ve beşiktaş'ın da sürpriz şekilde şampiyonlar ligindeki ilerleyişi takımı yordu. basit puanlar kaybedildi vs. ha lig bir maraton ama sen son haftalarda hem başakşehir'e hem galatasaray'a yeniliyorsan kusura bakma şampiyon olamazsın. tabi golcülerimizin olmaması da puan kaybetmemize sebep oldu.

    galatasaray'ı ve diğer takımları tebrik ediyorum hak ettiler kazandılar. alkışlar rakiplerimize.

    seneye sağlam bir golcü ve sağlam bir orta saha oyuncusu ile beşiktaş tekrardan şampiyonluğa oynayacaktır diye tahmin ediyorum.

    böyle ağlamakla çirkefe yatmakla rakibe çamur sıçratmakla şampiyonluk gelmesin herkes bileğinin hakkı ile şampiyon olsun şampiyonu hep beraber alkışlayalım.
  • 17 aralık 2017 beşiktaş osmanlıspor maçında tekrar gördük ki bu takım şampiyonlar ligi havası nedeniyle ligde tökezliyor. önünde arkasında şampiyonlar ligi maçı olmayan maçlarda çok rahat maç alıyor. bu akşam tribünlerin de söylediği gibi ;

    oooley oooley oley oley!
    şampiyon beşiktaş!
  • üst üste üçüncü toplamda 16. şampiyonluğa ulaşacağımız sezon olacak inşallah.
    normalde büyük konuşmayı sevmem. ama bu sefer durum farklı.
    çıktığı gün bütün kombineleri tüketilmiş, gayet iyi bir teknik adama sahip, taraftarı giderek bilinçlenen ve bence en önemlisi ülke standartlarının çok üzerinde yönetilen bir klüp var ortada.
    o yüzden kimse kusura bakmasın.
    çıtırdan da bir avrupa başarısı da gelirse daha da üst levelleri zorlayabiliriz.
  • inadına olacaktır.
  • türkiyenin 2. en iyi futbolunu oynayan takım şampiyon oldu,zaten en iyi oynayan 1. takım henüz gelmedi..
  • gs'nin başakşehir'i kendi evinde yenmesi,
    bjk'nin de gs'yi deplasmanda yenmesi ile gerçekleşme ihtimali yüksek olan durum.

    şahsen başakşehir şampiyon olmasın da bjk, gs'den birisi şampiyon olsun isterim. saçma sapan başakşehir falan bizi şampiyonlar liginde temsil etsin istemem.

    gs zaten yıllarca gayet başarılı şekilde ülkemizi temsil etmiş, bjk'de son yıllarda gayet güzel temsil etmekte. ilk iki sıra umarım bu takımlardan oluşur.

    not:ts
  • görünen odur ki; geçtiğimiz iki sezondan daha kolay gibi duran ihtimal. bence iki büyük rakibimiz var : başakşehir ve rehavet.
    başakşehir kesinlikle yabana atılmamalı. kadroyu neredeyse koruyup gökhan inler dahil çok iyi transferler yaptılar. fenerden de gsden de çok iyi durumdalar. allahtan seyircileri yok. geçen sene en kritik maçta 15dakkada bizi perişan ettiler. son haftaya kadar peşimizi bırakmadılar. her ne kadar hiç sevmesem de bu sene 3.derbileri oynatır üç büyüklere.

    tüm bunlara rağmen rehavet daha ciddi bir rakip bence. marcelo gitti pepe geldi. caner yeni transfer sayılır. ıbnelik yapmazsa talisca büyük patlama yapar bu sezon. alınacak golcü ve kanatla (hatta extra bi stoper de olabilir devrede) takım daha da güçlenecek. gökhan töreyi saymiyorum bile. o yüzden bu takım sezona çok iyi girip seri galibiyetler alırsa rehavet tehlikesi kapıda bekliyor.

    bu iki rakibimizi de yenecek gücümüz var bence. bizim için çok keyifli bi sezon olacak. at fava bekle.
  • diğer takımların zorlayarak başaracakları olay.
hesabın var mı? giriş yap