• fazla söze gerek var mı?
    tarihimizin iş kazalarındaki en acı tablosudur, 2014 soma faciası senesinde bile bu rakamlara ulaşılmamıştı. resmi kayıtlarımızın yetersizliliği sebebiyle rakamlar düzgünce tutulamasa da bundan daha fazla insan da meslek hastalıkları sebebi ile hayatını kaybediyor.
    sorumluluğu olanlar biz neyi yanlış yapıyoruz diye düşünüyorlar mı?

    http://www.guvenlicalisma.org/…raporlari&itemid=236
  • 116 kadın işçinin öldüğü senedir.

    bak burası çok acı işte. kadın cinayetlerine bu sayı da eklenirse, ülkemizde kadınlar için durum korkunç.

    edit: kadın cinayetleri diye kafa ütüleyen, aslında şiddet ve diğer tip cinayetlerin cinsiyet ayırt etmediğini ve bununla bir bütün olarak mücadele edilmesi gerektiğini anlamayan, benim diğer entry'lerimi de okumayan geri zekalılar mesaj filan yazıp hakaret etmeye başladılar. zeka genetiktir. ironi sayın gerzek soyu, ironi!
  • toplam 2006 tane işçi ölmüş,sayın arkadaş da gelmiş burda 116 kadın işçinin üstüne baskı yapıyor.
    şimdi araştırsak işçinin milleti yoktur falan şeyler dökülecek eski mesajlarından ama cinsiyeti oluyormuş demek.
    neden kadın-erkek ayırıyorsunuz ki ? allahım bu feministler cidden kanser bir kitle.
  • bu istatiatik bilgisine karşılık ülkemizde kadınların durumu çok zor yorumuna ulaşmak sanırım enteresan bir kafa gerektirir.

    tanım. çok üzücü bir veridir
  • hiç kimsenin özellikle de işçilerin umrunda olmayan durum
  • (bkz: hedef 2023)

    çok acı bir olay. ülkemizde iş güvenliği denetimlerinin hala düzgün yapılamadığı gibi bir gerçek var
  • işçilere gereken değerin verilmediğinin göstergesidir. yakınlarının başları sağolsun
  • “düzgün yapılamadığı gerçeği” değil o, ülkemizde hala iş güvenliği denetimlerinin patronlar lehine boşverilmesi gerçeği var. memurlar tarafından hasbelkader denetlenen ve isg kurallarına aykırılığı nedeniyle mühürlenen şantiyelerin aynı günün akşamına çalışmaya devam ettiğini hepimiz biliyoruz. nasıl mı? ortada devlet yok. herşeyin patronlar ve onların kârına hizmet ettiği bir organizasyon bu. yerine göre bilinçli ve kasıtlı, yerine göre de bilinçsizce yönetememe hali çırılçıplak ortada. patronlardan ve onların düzeninden, işçiye-emekçiye kurtuluş bekleyemezsiniz. sermayenin, piyasacının ılımlısını seçemezsiniz, seçmek zorunda da değilsiniz. işçinin kurtuluşu işçinin ellerinde.
  • "1817 yılında amerika'da 3000 işçi hayatını kaybetmiştir." herhangi akp'li yönetici kişisi.
  • yeryüzünün en işçi düşmanı yönetimi tarafından yönetilmemiz ve en kifayetsiz sendikalara sahip olmamız kaynaklı acı gerçek. soma'da hayatını kaybeden madenciler için "güzel öldüler" dedi hükümet yetkilisi. bu zihniyete bu rakam normal. işçiler de terör kurbanları gibi sadece istatistikten ve rakamdan ibaret bu topraklarda.
hesabın var mı? giriş yap